Ροή Τοπικά

“Σύγκρουση” για τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων

Δυο ισχυρά μέτωπα διαμορφώνονται ενόψει της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων, με φόντο την… Αρχιεπισκοπή! Οι δυο επικρατέστεροι και η… έκπληξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikakavoice.gr  εντείνονται οι διεργασίες ενόψει των Αρχιερατικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου. Ήδη τα ονόματα των υποψηφίων κυκλοφορούν μεταξύ των Μητροπολιτών (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά), ωστόσο τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως διαμορφώνονται δυο πολύ ισχυρά μπλοκ.

Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν στο trikalavoice.gr  ότι προβάδισμα έχουν δυο υποψήφιοι και μάλιστα συνδέουν την εκλογή του νέου Μητροπολίτη και με την… επόμενη μέρα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την υποψηφιότητα του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως Σταγών, Νήφωνος Καψάλη φέρονται να υποστηρίζουν ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, αλλά και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, εκ των πλέον ισχυρών πόλων στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και προνομιακός συνομιλητής του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Τον π. Νήφωνα υποστηρίζει διακριτικά και το Βατοπέδι, ενώ έχει τη στήριξη και της τοπικής κοινωνίας.

Η έτερη ισχυρή υποψηφιότητα είναι αυτή του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτου Θεόκλητου Λαμπρινάκου. Υποστηρίζεται σθεναρά από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, επίσης ισχυρό πόλο εντός της Ιεραρχίας, τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και μεγάλη μερίδα «Χριστοδουλικών» Αρχιερέων.

Η «μάχη» μοιάζει αμφίρροπη, ωστόσο υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός Αρχιερέων οι οποίοι ανήκουν στην αποκαλουμένη «παλαιά Ιεραρχία», μετριοπαθείς, η ψήφος των οποίων θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Λέγεται μάλιστα πως από εκεί στηρίζεται μια Τρίτη υποψηφιότητα, μετριοπαθούς κληρικού, η οποία δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη και ίσως προωθηθεί αν η «μάχη» των δυο φτάσει στα όρια της σύγκρουσης.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο