Ροή Τοπικά

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τον ήρωά τους (φωτό)

Μετά από 43 χρόνια τα οστά του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Αθανάσιου Καραγεώργου επέστρεψαν στο χωριό του, το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, από την μαρτυρική Μεγαλόνησο.

Ο Αθανάσιος Καραγεώργος, μαζί με άλλα άξια τέκνα της Πατρίδας, ενίσχυαν τον άνισο αγώνα που έδιναν οι Ελληνοκυπριακές δυνάμεις στη Μεγαλόνησο, συνεπείς στους όρκους που έδωσαν ως Έλληνες Στρατιώτες.

Δυστυχώς όμως, το παλικάρι του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, δεν επέστρεψε ξανά στο χωριό του, έμελε να πέσει ηρωικά στη Μεγαλόνησο, στις 16 Αυγούστου 1974.

Οι γονείς του 21χρονου τότε παλικαριού δεν έκλαψαν ποτέ. Ο πόνος βουβός και των 5 αδελφών που περίμεναν με  την ελπίδα της επιστροφής του αγνοούμενου αδελφού. Με την ελπίδα να είναι ζωντανός κάπου στην Κύπρο. Η ελπίδα όμως έμελε να σβήσει λίγες μέρες πριν, με την πιστοποίηση των οστών μέσω DNA που έγινε σε οστά που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στην μαρτυρική Κύπρο. Μεταξύ των οστών που εντοπίστηκαν, πιστοποιήθηκαν κι εκείνα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή ΠΖ της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Αθανάσιου Καραγεώργου.

Σαράντα τρία χρόνια μετά το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, αδέλφια, ανίψια, συγγενείς και φίλοι, όλο το χωριό, υποδέχτηκαν τα οστά του Ήρωα της Κύπρου. Ο 21χρονος στρατιώτης μετά από 43 χρόνια επέστρεψε στα γενέθλια χώματα που δεν είδε ποτέ ξανά από το 1974. Επέστρεψε για να σμίξει με τα αδέλφια του που φώναζαν μαζί με όλο το χωριό Ήρωας. Επέστρεψε για να σμίξει μαζί με τους γονείς τους, που δεν άντεξαν και πέθαναν λίγα χρόνια μετά το 1974 με βαρύ καημό.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης