Ελλάδα

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Βαγγέλης Μπούτας, επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας και βουλευτής του ΚΚΕ, η καρδιά και η ψυχή των θεσσαλικών μπλόκων και των αγωνιστικών κιντοποιήσεων των αγροτών τις τελευταίες ρεις δεκαετίες.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε προβλήματα με τη υγεία του ενώ την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του επιβάρυνε και το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του σε αγρό στις 29 Απριλίου 2018 και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά. Παράλληλα πα΄λευε και με την επάρατο.

Ως μαχητής και άνθρωπος της καθημερινής πάλης κατάφερε να ανακάμψει από τα σοβαρά τραύματα του ατυχήματος και λίγους μήνες αργότερα (Φεβρουάριο του 2019) κατάφερε να δώσει -έστω και τυπικά- το παρών στις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Νίκαια ως απλός αγρότης έχοντας αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από τη θέση του προέδρου της Ε.Ο.Α.Σ.Κ.

Ωστόσο άλλα χρόνια προβλήματα υγείας του δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν και έφεραν το μοιραίο.

Ο Βαγγέλης Μπούτας γεννήθηκε το 1954 στη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Ως αγρότης υπήρξε βαµβακοκαλλιεργητής για το µεγαλύτερο µέρος της επαγγελµατικής του καριέρας ή παραγωγός μήλων, ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε “στροφή” και ασχολήθηκε µε την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου έχοντας φτιάξει και ένα µικρό οινοποιείο.

Ασυμβίβαστος μαχητής για τα δίκια των αγροτών διεέλεσε και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ είχε κερδίσει φίλους σε όλο το πολιτικο φάσμα και ήταν ιδιαίτερ αγαπητος στους αγρότες, καθώς στο πρόσωπό του αναγνώριζαν τον… τελευταίο στρατηγό του κάμπου.

thessaliatv.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης