Τοπικά

Δράσεις από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας

Το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας με συντονιστή τον Δρ Πέτρο Ντίνα, ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα  Επικοινωνίας της Επιστήμης σε μαθητές δημοτικού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων. Το εν λόγω πρόγραμμα διήρκησε  6 μήνες και είχε ως στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές δημοτικού για τα ισχύοντα επιστημονικά δεδομένα σε θέματα που τους αφορούν άμεσα, από ερευνητές  επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και  Αθλητισμού, και Διαιτολογίας Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Στόχος  του προγράμματος ήταν επίσης να παρακινηθούν οι μαθητές δημοτικού στο να  υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να ανακαλύψουν καινούργια ενδιαφέροντα που  αφορούν το μέλλον τους και να αποκτήσουν ερεθίσματα για ένα δημιουργικό τρόπο  σκέψης. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν πάνω από 1100 μαθητές δημοτικού που  φοιτούν σε 19 δημοτικά σχολεία του νομού Τρικάλων, ενώ παραδόθηκαν πάνω από  60 δια-δραστικές διαλέξεις από του καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα ο Δρ Πέτρος Ντίνας παρέδωσε διαλέξεις για τη  φυσιολογία του ανθρώπου στο Διάστημα και τις επιπτώσεις του ενεργητικού και  παθητικού καπνίσματος στην υγεία του ανθρώπου.

 

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab Δρ Ανδρέας Φλουρής παρέδωσε διαλέξεις  για την κλιματική αλλαγή την υγεία και την απόδοση του ανθρώπινου σώματος καθώς  και για τις νέες τεχνολογίες που μπορούμε να αναπτύξουμε έτσι ώστε να  αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Ο Ομότιμος Καθηγητής  Ιωάννης Κουτεντάκης και διευθυντής του ελληνικού κέντρου η „άσκηση είναι φάρμακο“ παρέθεσε τα δεδομένα σχετικά με το πως η άσκηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως  φάρμακο, ενώ ο Δρ Οδυσσέας Ανδρούτσος συντόνισε μία πολυμελή ομάδα φοιτητών  του Τμήματος Διαιτολογίας Διατροφολογίας, η οποία παρέδωσε διαλέξεις σχετικά με  την καλή διατροφή και την επιλογή υγιεινών γευμάτων από τους μαθητές.  

 

Ο συντονιστής του προγράμματος Δρ Πέτρος Ντίνας ευχαριστεί θερμά τον  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη και  τη συντονίστρια κ. Σίσυ Γκίκα για την έγκριση και υλοποίηση του προγράμματος.  Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές Καθηγητές και φοιτητές του  προγράμματος καθώς και τις διοικήσεις των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής  και Αθλητισμού, και Διαιτολογίας Διατροφολογίας για την υποστήριξή τους.  

FAME Laboratory 

Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας

Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΣΕΦΑΑ, Καρυές, Τρίκαλα, 42100 

www.famelab.gr 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης