Αθλητισμός

Γιώργος Πιλίδης στο Sports3.gr: «Θα πάρω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο παππούς, οργάνωσε γλέντι-φαγοπότι στο σπίτι για τον εγγονό, τον Γιώργο του, που θα καμαρώσει στο Τόκιο το καλοκαίρι. Γιατί ο Γιώργος ο Πιλίδης, ο εγγονός του κάποτε Σοβιετικού παππού, που διακρίθηκε και αυτός στην πάλη, έκανε περήφανη οικογένεια, φίλους, γνωστούς και φυσικά όλους τους Έλληνες. Όλους εμάς που θα δούμε στα ταπί ης Ιαπωνικής πρωτεύουσας τον 21 ετών αθλητή της ελευθέρας να διεκδικεί το όνειρό του: Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Γιατί αυτός ο αθλητής είναι αυτής της στόφας. Αυτής που οι δυσκολίες, οι σκόπελοι, τα εμπόδια, λειτουργούν διεγερτικά.

Γιατί το παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο και έτρεχε δίπλα σε νταλίκες και φορτηγά, για τις προπονήσεις του και έχε φάει τους τραυματισμούς με το κουτάλι, σκληραγωγήθηκε απ΄ όλα αυτά. Εξάλλου, ο Γιώργος είναι το «φαινόμενο» με τα οκτώ μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίδων και εφήβων –μοναδικά επιτεύγματα. Η ιστορία έγραψε λοιπόν ότι ο Γιώργος Πιλίδης στο προολυμπακό της Σόφιας, σε ένα δραματικό ημιτελικό νίκησε τον Σλοβένο, Νταβίτ Χάμπατ με 9-7 και σφράγισε το εισιτήριό του για ην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη στα 65κ. της ελευθέρας.

Γιώργο, πριν από χρόνια είχες πει: «Θα πάρω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Ήταν τα λόγια ενός… παιδιού;

«Μπορεί να ήμουν «παιδί», αλλά εγώ τα λόγια μου πάντα τα εννοούσα και τα πίστευα. Δεν έχω διαγράψει τίποτα από όλα όσα έχω πει. Μπορεί κάποιοι να έχουν αμφισβητήσει τα λεγόμενά μου, αλλά εγώ έχω αποδείξει, στον εαυτό μου πρώτα απ΄ όλα, ότι οι στόχοι μου γίνονται πραγματικότητα με αυτήν την σκληρή δουλειά που κάνω».

Από πέντε χρονών κάνεις πάλη και στον Ασπρόπυργο όπου ζεις, έχεις περάσει δύσκολα-έτρεχες στο δρόμο δίπλα σε νταλίκες και φορτηγά, για προπόνηση

«Έτσι είναι. Και από το 2019 μέχρι και σήμερα δεν έχω κάνει τις προπονήσεις μου όπως εγώ θα επιθυμούσα… Επιπλέον έχω γύρω στους επτά-οχτώ τραυματισμούς μάλιστα δύο απ΄ αυτούς ήταν σοβαροί και επιπλέον τώρα, πριν από τους αγώνες, δεν μπόρεσα να κάνω ολόκληρο καμπ, είχα χτυπήσει στο κεφάλι, είχα χτυπήσει στη μέση μου είχα χτυπήσει το γόνατό μου, αλλά ξαναλέω, η σκληρή δουλειά και η πίστη στο Θεό δεν με σταματάει σε τίποτα».

Όλοι στην οικογένειά σου, πρωταθλητές πάλης. Παππούς από την παλιά ΕΣΣΔ, πατέρας, επίσης πρωταθλητές Ελλάδας, μόνο εσύ διακρίνεσαι διεθνώς…

«Θα προσπαθήσω να κάνω όλα όσα δεν έκαναν οι δικοί μου, γιατί βλέπω τη χαρά στα μάτια τους κάθε φορά μετά από κάθε μου επιτυχία».

Ο παππούς σου τι είπε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς;

«Με πήρε ο παππούς μου τηλέφωνο… βασικά τον πήρα εγώ!»

Και τι είπατε;

«Ε, είχαν αρχίσει τα φαγοπότια στο σπίτι… μου είπε ότι ο στόχος της ζωής του πραγματοποιήθηκε με την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και ότι μπορεί πλέον να πεθάνει ήσυχος!»

Πόσων ετών είναι τώρα ο παππούς;

«Εξηνταενός»

Εντάξει, νεότατος έχει πολλά χρόνια μπροστά του! Για ποιο λόγο θέλεις να κατακτήσεις το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς;

«Για να αποδείξω σε όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες ότι μπορώ να ανέβω στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Αυτό- τίποτ΄ άλλο. Οι δικοί μου άνθρωποι με πίστευαν πάντα. Τα κάνω όλα για την Ελλάδα, γιατί θέλω η ελληνική σημαία να είναι στην κορυφή. Θέλω να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους μου και την πατρίδα μου. Θέλω να είναι όλοι ψηλά!»

Η τελευταία σκέψη πριν μπεις στους αγώνες του Τόκιο;

«Δεν κάνω σκέψεις, λέω μόνο την προσευχή μου και ανεβαίνω στο ταπί».

sports3.gr

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης