Αθλητισμός

Μια σπουδαία διοργάνωση αναπτυξιακών ηλικιών από τον ΣΟΑΤ

Με τη συμμετοχή 35 αθλητικών συλλόγων κυριως από την Κεντρική Ελλάδα και 700 περίπου μικρών αθλητών ολοκληρώθηκε η φιλική αγωνιστική ημερίδα Ταεκβοντό αναπτυξιακων ηλικιων, γεννηθέντων από το 2010 έως και το 2019, στο Δημοτικο Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων στις 6 Απριλίου 2024 με την επωνυμία “TRIKALA BABY CUP 2024”.

 

 

Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών καταδεικνύει την μεγάλη δημοτικότητα του αθλήματος,είναι και άλλωστε επίσημα σύμφωνα με την ΓΓΑ το πρώτο ατομικό άθλημα.

Ο ΣΟΑΤ διοργάνωσε μια εντυπωσιακή εκδήλωση,οπως συνηθίζει,τόσο σε ομορφιά του χώρου αγωνων όσο και σε όγκο μικρών αθλητών.
Ο αριθμός παιδιών, γονέων και συνοδών πιυ επισκέφτηκαν την πόλη μας ξεπέρασε τους 1500!

Η διοργάνωση δεν είχε νικητές και ηττημένους όλοι οι αθλητές έκαναν από 2 αγώνες τουλάχιστον και παρέλαβαν από τους διοργανωτές μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής .
Για τον ΣΟΑΤ συμμετείχαν 120 μικροί αθλητές αποκομίζοντας πολύτιμες και ξεχωριστές αγωνιστικές εμπειρίες.Για τις μικρές ηλικίες η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις έχει σπουδαία σημασία,καθώς μπαίνουν σε μία διαδικασία μύησης των αγώνων, απομονώνουν αρχικά το ψυχολογικό κομμάτι αφού δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, και από νωρίς εξοικειώνονται με τις πραγματικές συνθήκες αγώνων, έρχονται αντιμέτωποι με συναθλητές άλλων ομάδων, αποκτούν άνεση μέσα στο τερέν, συνηθίζουν την παρουσία των διαιτητών και μαθαίνουν σταδιακά και τους κανόνες. Η συχνή επανάληψη αυτών βοηθά στο σωστό ΄΄χτίσιμο΄΄ των αθλητών. Οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να εξοικειωθούν τα παιδιά με το αγωνιστικό πνεύμα και να αποκτήσουν εμπειρία .

Ο ΣΟΑΤ δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό τον τομέα,στις μικρές ηλικίες και δεν φείδεται κόπων και εξόδων για να αποκομοίσει για τους αθλητές του,οσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

Στην διάρκεια του Τουρνουά έγινε βράβευση στις Πρωταθλητριες Ελλάδος για το 2024 Φανή Τζέλη και Μαρία Τζέλη από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμου κ.Μιχαλη Λάππα και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ.Σοφια Αλεστα.

Το ΔΣ του ΣΟΑΤ ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους,τους εθελοντές και κυρίως τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδια τους.

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης