Αθλητισμός

Μιχάλης Ζαμπίδης: Ο θρύλος, το ίνδαλμα, ο πρωταθλητής (vid)

Είναι η αίγλη του παγκόσμιου πρωταθλητή; Είναι η αντοχή του στον χρόνο; Είναι η αξιοθαύμαστη προσωπικότητα;​ ‘H μήπως είναι ο χαρακτήρας και η φύση του; Μάλλον είναι όλα αυτά… και άλλα πολλά. Γιατί ο Μιχάλης Ζαμπίδης είναι ένας θρύλος ετών 40, ένα ίνδαλμα για νεολαίους και μεγαλύτερους, που θαυμάζουν τη δεινότητα και το μέταλλό του. Κάτοχος 18 παγκοσμίων τίτλων, με 48 νοκ άουτ σε 60 αγώνες -ως τα δεκαέξι του χρόνια- είναι ο Iron Mike, που το 2015 σε ένα κατάμεστο Σ.Ε.Φ. γνώρισε την αποθέωση για τη νίκη του επί του Αυστραλού Στιβ Μόξον, στον αποχαιρετιστήριο-φανταζόταν- αγώνα του. Η καρδούλα του όμως σκιρτούσε και το 2019 επανήλθε καταιγιστικός, νικώντας τον Βενεζουελανό Αντόνιο Γκόμες σε αγώνα επαγγελματικής πυγμαχίας.

Και μπορεί τόσο το πνεύμα όσο και η σαρξ να είναι εξίσου πρόθυμα για νέες διακρίσεις, όμως ο μεγάλος αντίπαλος που λέγεται κορονοϊός έχει καθηλώσει εν έτει 2021 τον «σιδερένιο Μιχάλη» , τον ανίκητο, τον ατρόμητο. Μήπως είναι και ένας οιωνός ότι ήρθε η ώρα να αφήσει τα αγωνιστικά ρινγκ δια παντός; Το ραντεβού μας στη Γλυφάδα, στο Zambidis Club, με τον Μιχάλη, τέλειο οικοδεσπότη, να με καλοδεχτεί με το συνεργείο, να μας εξυπηρετήσει ευγενέστατος και πρόθυμος.
Μήπως τελικά αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο ατού του Μιχάλη Ζαμπίδη; Η αυθεντική ευγένεια, η καλοσύνη και η προσήνεια του κορυφαίου, που ποτέ μα ποτέ δεν «ψωνίστηκε», εκτοξεύοντας την δημοτικότητά του, με τον απλό κόσμο να τον λατρεύει; Μιλήσαμε πολύ ώρα, για τα δύσκολα  παιδικά του χρόνια, τους γονείς του, τα ζόρια του, τις θυσίες την ανέλιξη του στον παγκόσμιο χάρτη του κικ μπόξινγκ, τη θρησκεία, τον γάμο και άλλα πολλά. Απάντησε σε όλα. με εκείνο το φωτεινό του χαμόγελο να σου φτιάχνει τη μέρα…

sports3.gr

Διαβάστε επίσης