Αθλητισμός

Στον Υπερμαραθώνιο « Δρόμο των Αθανάτων» τερμάτισαν τρεις Τρικαλινοί δρομείς

Σε έναν από τους πιο ιστορικούς υπερμαραθωνίους της χώρας μας συμμετείχαν και τερμάτισαν τρία μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων . Οι Αχιλλέας Γρηγορίου , Ιωάννης Χατζηνίκος και Θωμάς Σχορετσανίτης ταξίδεψαν στην Πελοπόννησο και έλαβαν μέρος στον Υπερμαραθώνιο με την ονομασία «Δρόμος των Αθανάτων» καλύπτοντας 142 επίπονα χλμ.

 

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την πόλη της Τρίπολης μπροστά από το άγαλμα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη . Οι δρομείς διανύοντας 142 απαιτητικά χλμ. και περνώντας  διαδοχικά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη , το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά , τερμάτισαν μετά από περίπου 23 ώρες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μπροστά από το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας. Στην υπερπροσπάθεια των δρομέων  να προσθέσουμε έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας, καθώς έπρεπε να διασχίσουν όλο το βράδυ ένα από τα πιο επιβλητικά βουνά της χώρας μας , τον Ταΰγετο .

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την υπερπροσπάθεια των δρομέων μας , οι οποίοι τερμάτισαν  μέσα στα χρονικά όρια που έθεσαν οι διοργανωτές . Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Αχιλλέας Γρηγορίου  τερματίζοντας σε 22:53:09 ενώ  λίγο πιο πίσω ακολούθησαν ο Γιάννης Χατζηνίκος με 22:55:20 και ο Μάκης Σχορετσιανίτης (23:13:10) .

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης