Αθλητισμός

Τέσσερα μετάλλια για την Ματίνα Σούλιου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας

Στις 21,22 και 23 Απριλίου 2017 στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο Αθηνών διεξήχθητο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας. Η Τρικαλινή Πρωταθλήτρια ποδηλασίας  Ματίνα Σούλιου κατέκτησε 1 χάλκινο  και 3αργυρά μετάλλια στα αγωνίσματα (500μέτρα 3η , 2χιλιόμετρα 2η , αγώνας πόντων 2η ,σκρατς 2η ).

Η 18άχρονη Ματίνα Σούλιου κρατάει ψηλά το επίπεδο της Τρικαλινής ποδηλασίας για την κατηγορία γυναικών. Σχεδόν δέκα χρόνια στην αγωνιστική ποδηλασία και η Ματίνα έχει μια μεγάλη συλλογή μεταλλίων και ιδικά πανελληνίων πρωταθλημάτων  που κατέκτησε με πολλούς κόπους και θυσίες.

Η Ματίνα από μικρό κορίτσι του δημοτικού σχολείου που ήταν, όταν ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγωνιστική ποδηλασία έδειξε ότι μπορεί να συνεχίσει και να ανεβάσει ψηλά τον πήχη της γυναικείας ποδηλασίας στα Τρίκαλα. Η σωστή καθοδήγηση στην αγωνιστική ποδηλασία, από τον προπονητή και θείο της Ταμανάκια Μιχάλη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της.

Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει λένε… αφού και η μητέρα της Ματίνας η  Ταμανάκια Ελένη πρώην πρωταθλήτρια ποδηλασίας σίγουρα έδωσε την έμπνευση στην κόρη της για την αγωνιστική ποδηλασία.

Πολλά μπράβο σε αυτό το κορίτσι που καταφέρνει κάθε χρόνο να δείχνει (φέρνοντας στην πόλη μας  5-6 πανελλήνια μετάλλια) ότι η γυναικεία αγωνιστική ποδηλασία των Τρικάλων βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης