Διεθνή

Άσχημα νέα για τα βενζινάδικα-Πωλούνται δεκάδες πρατήρια!!!

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στην Ευρώπη πρόκειται να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της πουλώντας χιλιάδες πρατήρια καυσίμων.

 

 

Την απόφαση να προχωρήσει στην πώληση χιλιάδων πρατηρίων καυσίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη πήρε η TotalEnergies σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων τους.

Η απόφαση του ενεργειακού κολοσσού της Γαλλίας πάρθηκε με φόντο την απαγόρευση της πώλησης οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και diesel που πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2035. Η TotalEnergies ήρθε σε συμφωνία με την καναδική εταιρεία Couche-Tard, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων και καυσίμων, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί αν τα 1.600 πρατήρια πρόκειται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ή αν θα τη διακόψουν με σκοπό να προσαρμοστούν στα νέα, ενεργειακά δεδομένα.

Σύμφωνα με την TotalEnergies και τα 1.600 πρατήρια καυσίμων τα οποία αλλάζουν χέρια βρίσκονται στην Ολλανδία και στη Γερμανία, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεσή της να αποχωρήσει σταδιακά από τις συγκεκριμένες αγορές.

Η διαδικασία της πώλησης πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023 και η TotalEnergies προσδοκά ότι θα αποκομίσει από την πώληση αυτή το ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η TotalEnergies προβλέπει ότι πλησιάζοντας την καταληκτική, για την πώληση οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και diesel, ημερομηνία της 1η Ιανουαρίου του 2035, η ζήτηση-κατανάλωση υγρών καυσίμων θα βαίνει μειούμενη, γεγονός που θα καταστήσει μη βιώσιμη τη λειτουργία των πρατηρίων.

Μέχρι και το 2030, η TotalEnergies φιλοδοξεί να μειώσει τη διάθεση ορυκτών καυσίμων κατά 30%, επενδύοντας στην ανάπτυξη βιώσιμων πηγών ενέργειας και στον μετασχηματισμό των υποδομών της ώστε να υποστηρίξει τη μαζική διάδοση της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης.

carandmotor.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης