Διεθνή

Αυτή είναι η μοναδική φυσική γέφυρα της Ευρώπης

Έναν ακόμα λόγο για να επισκεφθεί κανείς τη Φινλανδία, τη βορειότερη χώρα της σκανδιναβικής χερσονήσου, προσφέρει το ιδιαίτερα πυκνό νησιωτικό σύμπλεγμα στη λίμνη Päijänne, το οποίο αποτελεί τη μοναδική «φυσική» γέφυρα του πλανήτη.

 

Επί της ουσίας πρόκειται για μια λωρίδα γης, η οποία έχει μήκος 4,5 χιλιομέτρων και με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι συνδέει τις δύο όχθες της λίμνης Päijänne.

Μάλιστα το μεγαλύτερο μήκος της γέφυρας είναι κατάφυτο, σκεπάζοντας ολοκληρωτικά τη λεπτή λωρίδα ασφάλτου που διαπερνά το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η λίμνη Päijänne δημιουργήθηκε πριν από 11.500 χρόνια κατά την τελευταία περίοδο της εποχής των παγετώνων, όταν τεράστιοι όγκοι πάγου σμίλεψαν την επιφάνεια του εδάφους και στη συνέχισαν πλημμύρησαν τις κοιλότητες που δημιουργήθηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες τόνους νερού.

Οι νησίδες στο μέσον της λίμνης Päijänne διεσώθησαν της υδάτινης λαίλαπας και στέκουν εκεί, αποτελώντας ένα μικρό θαύμα της Φύσης, το οποίο αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς γεφυρώνει τις δύο πλευρές ενός πάρκου που έχει αναγνωριστεί και προστατεύεται από την UNESCO.

Η μήκους 4,5 χιλιομέτρων γέφυρα της λίμνης Päijänne είναι προσβάσιμη σε όλους τους τύπους οχημάτων, ενώ μπορεί να τη διασχίσει κανείς είτε πεζός είτε με ποδήλατο.

Μάλιστα το 2014 οι διαδρομές πέριξ της λίμνης Päijänne ανακηρύχθηκαν ως οι ομορφότερες της Φινλανδίας.

Μιλώντας πάντως για την Φινλανδία είναι μάλλον περιττό να σημειώσουμε ότι κατά τους χειμερινούς μήνες το σκηνικό αλλάζει άρδην, καθώς ένα μέρος της λίμνης καλύπτεται με πάγο.

carandmotor.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης