Διεθνή

Βατικανό: Το τελευταίο αντίο στον πρώην Πάπα Βενέδικτο

Μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού του πρώην Πάπα Βενέδικτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (05/01) η κηδεία του πρώην Ποντίφικα στο Βατικανό. Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από 3.700 κληρικοί, 10 επίσκοποι από την Γερμανία και πλήθος πιστών και δημοσιογράφων, από τριανταπέντε χώρες.

 

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών, αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε, η πρεσβευτής στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου.

Η τελετή
Της κηδείας προϊστατο ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εκφώνησε ομιλία συγκρίνοντας τον προκάτοχο του με τον Ιησού ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι πενθούσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Υπό τους πένθιμους ήχους των καμπανών, 12 άτομα μετέφεραν το ξύλινο φέρετρο που περιείχε τα λείψανα του Βενέδικτου έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και το τοποθέτησαν στο έδαφος μπροστά από τη μεγαλύτερη εκκλησία του Χριστιανικού κόσμου.

Χειροκροτήματα ξέσπασαν στην απέραντη, λιθόστρωτη αυλή, η οποία ήταν τυλιγμένη στην ομίχλη, σε ένδειξη σεβασμού για τον Βενέδικτο, έναν ήρωα των Ρωμαιοκαθολικών συντηρητικών που συγκλόνισε τον κόσμο παραιτούμενος πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης