Διεθνή

Βιωματικό σεμινάριο Δωδεκαημέρου στον Καθεδρικό Ναό Στοκχόλμης

Το απόγευμα της Παρασκευής, 8ης Δεκεμβρίου 2023, με την ευλογία και την τιμητική παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα, πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης βιωματικό σεμινάριο για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου.

 

 

Εισηγήτρια του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η υποψηφία Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ροζαλία Ελευθεριάδου, η οποία, με αμεσότητα και μεταδοτικότητα, μετέφερε στο ακροατήριο τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας.

Ενδεικτικά, να αναφερθεί ότι παρουσιάστηκαν: το πομπικό τελετουργικό από την Καππαδοκία, κάλαντα από την Οινόη του Πόντου, από τους Φούρνους της Ικαρίας, την Κρήτη, την Χίο και τις Καστανιές Έβρου.

Στο τέλος του βιωματικού σεμιναρίου, ο Ποιμενάρχης κ. Κλεόπας συνεχάρη την εισηγήτρια, ευχαρίστησε τους παρισταμένους και ανέφερε ότι το σημερινό σεμινάριο απετέλεσε προοίμιο των επερχομένων εορτών του Δωδεκαημέρου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία του συγκερασμού της πίστης και της παράδοσης, που αποτελεί την εκλαϊκευμένη θεολογία της Εκκλησίας μας για την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, ευχήθηκε δε για τις εγγίζουσες ημέρες της Θείας Επιφανείας.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν γλυκίσματα παραδοσιακά της εν λόγω περιόδου, τα οποία ετοίμασαν με πολλή φιλοτιμία και διάθεση διάφορες κυρίες.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης