Διεθνή Ροή

Δωρεάν εμβόλια η Αλάσκα στους τουρίστες!

Ο κυβερνήτης της Αλάσκα στο πλαίσιο τόνωσης του τουρισμού της περιοχής εξήγγειλε ότι όσοι τουρίστες φτάσουν εκεί, αν θέλουν θα έχουν άμεσα δωρεάν εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η Πολιτεία των ΗΠΑ θα διαθέσει δωρεάν εμβόλια κατά του κορονοϊού σε επισκέπτες που θα αφιχθούν σε βασικά αεροδρόμια από την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης Μάικ Ντανλίβι, στο πλαίσιο προσπάθειας των Ρεπουμπλικανών να ενισχύσουν την «καταπονημένη» τουριστική βιομηχανία της Πολιτείας.

«Αυτό που λέμε στους τουρίστες μας είναι ότι αν έρθετε στην Αλάσκα… παίρνετε έναν δωρεάν εμβολιασμό, εφόσον το επιθυμείτε», δήλωσε ο Ντανλίβι. «Μπαίνεις μέσα (σ.σ. στην Πολιτεία) και θέλεις να εμβολιαστείς, έρχεσαι να επισκεφτείς την Αλάσκα, έχεις μια ευκαιρία. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις γι’ αυτό. Θα έχουμε στήσει εμείς όλα τα απαραίτητα στο αεροδρόμιο και θα σε βοηθήσουμε», σημείωσε.

Οι εμβολιασμοί θα είναι διαθέσιμοι τόσο στα διεθνή αεροδρόμια του  Άνκορατζ όσο και στο Φέρμπανκς και «έχουμε συνομιλίες με μερικά άλλα αεροδρόμια», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αλάσκα έχει πλεόνασμα εμβολίων και τα έκανε διαθέσιμα σε όλους τους κατοίκους πριν από περισσότερο από ένα μήνα. Η Πολιτεία αναφέρει συνολικά μόλις 329 θανάτους από Covid-19 από τότε που ξεκίνησε η επιδημία πριν από ένα χρόνο και πλέον.

Πηγή: Reader.gr

Διαβάστε επίσης