Διεθνή Ροή

Εμβολιάστηκε ο Μπιλ Γκέιτς

O Μπιλ Γκέιτς έλαβε πρόσφατα την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ο συνιδρυτής της Microsoft πόζαρε φορώντας μάσκα και με σηκωμένο το μανίκι του σε μια φωτογραφία που μοιράστηκε στο Twitter την Παρασκευή το πρωί.

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι εμβολιάστηκε αυτή την εβδομάδα και ότι αισθάνεται υπέροχα. Επίσης, ευχαρίστησε τους επιστήμονες, τους εθελοντές που δοκίμασαν τα εμβόλια και τους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής «που μας έφτασαν σ’\αυτό το σημείο.»

Στην ηλικία των 65 ετών, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη ήταν επιλέξιμος για το εμβόλιο. Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος υπήρξε υπέρμαχος μιας παγκόσμια συντονισμένης απάντησης στην πανδημία από τις πρώτες ημέρες της κρίσης πριν από έναν χρόνο. Το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates έχει δεσμεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για πρωτοβουλίες κατά του ιού, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και διανομής εμβολίων.

Ο Γκέιτς, ο οποίος προειδοποίησε για την πιθανότητα μιας τέτοιας επιδημίας πριν από χρόνια, πέρασε μεγάλο μέρος του 2020 μιλώντας για τις προφυλάξεις που έπρεπε να λάβουν οι άνθρωποι για να εμποδίσουν την εξάπλωση της νόσου. Καθώς η ανάπτυξη εμβολίων προχώρησε με πρωτοφανή ρυθμό, η παραπληροφόρηση γύρω από τις θεραπείες και η συμμετοχή των Γκέιτς εξαπλώθηκαν επίσης, τροφοδοτούμενες από θεωρίες συνωμοσίας.

Μεταξύ των εξωφρενικών θεωριών που διαδόθηκαν στο Διαδίκτυο, κάποιοι δήλωσαν ότι ο Γκέιτς συνέβαλε στην ανάπτυξη εμβολίων με ένα μικροτσίπ που θα εμφυτευόταν σε όποιον εμβολιαζόταν.  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, Μπιλ και Μελίντα δήλωσαν πρόθυμοι να συνεργαστούν με την κυβέρνηση Μπάιντεν για την αντιμετώπιση των πιο δύσκολων προκλήσεων της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του κορονοϊού.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης