Διεθνή

Επίσκεψη νέου Πρέσβεως της Κύπρου στον Μητροπολίτη Σουηδίας

Το πρωΐ της Τετάρτης, 13ης Απριλίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υπεδέχθη στην έδρα της Επαρχίας του, στην Στοκχόλμη, τον νέο Πρέσβυ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σουηδία, Εξοχώτατο κ. Σόλωνα Σάββα.

 

Ο Ποιμενάρχης υπεδέχθη με πολλή χαρά τον υψηλό επισκέπτη, τον ξενάγησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τον ενημέρωσε για τα έργα αποκαταστάσεως που πραγματοποιούνται σ᾽ αυτόν και τον δέχτηκε σε ακρόαση στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς.

Εκεί, τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, του ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του και του διεβίβασε τις πατρικές ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Κατόπιν, τον ενημέρωσε για την έκταση και τις χώρες που περιλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολις ως Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για το όλο έργο που επιτελείται σε κάθε μία από αυτές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την αγαστή συνεργασία του με τους προκατόχους του κ. Σάββα, αλλά και τους λοιπούς Πρέσβεις της Κύπρου σε ολόκληρη την Σκανδιναυΐα.

Ακολούθως, ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και την ενημέρωση και ζήτησε την προσευχητική του συμπαράσταση στα νέα του πολυεύθυνα καθήκοντα, ενώ αντηλλάγησαν εκατέρωθεν ευχές για τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας προσέφερε στον κ. Σάββα τις πρόσφατες εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας, ευγενή προσφορά της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Σουηδικά πασχαλινά γλυκά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης