Διεθνή

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

Επεισόδιο με χρήση προειδοποιητικών πυρών σημειώθηκε στη συνοριακή γραμμής της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Σεούλ.  «Κάποιοι Βορειοκορεάτες στρατιώτες που βρίσκονταν εντός της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πέρασαν για λίγο τη γραμμή οριοθέτησης. Αφού ο στρατός μας προειδοποίησε προφορικά στη συνέχεια έκανε χρήση προειδοποιητικών πυρών και [οι Βορειοκορεάτες] υποχώρησαν προς τα βόρεια. Εκτός από την άμεση υποχώρηση των Βορειοκορεατών στρατιωτών μετά τα προειδοποιητικά μας πυρά, δεν παρατηρήθηκαν ασυνήθιστες κινήσεις», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας προσθέτοντας ότι ο στρατός παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα σύνορα.

 

Η ένταση μεταξύ Σεούλ και Πιονγιάνγκ έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή τα εκατοντάδες μπαλόνια με σκουπίδια που φέρεται να έστειλε η Βόρεια Κορέα στο έδαφος της Νότιας.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανέστειλε πρόσφατα την ισχύ στρατιωτικής συμφωνίας του 2018 και ξεκίνησε εκ νέου προπαγανδιστικές εκπομπές από μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων ως απάντηση στα μπαλόνια με τα σκουπίδια. Η Πιονγιάνγκ αντέδρασε οργισμένα κατηγορώντας τη Σεούλ ότι δημιουργεί «μια νέα κρίση».

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εντόπισε ενδείξεις πως ο Βορράς εγκαθιστά δικά του μεγάφωνα στη συνοριογραμμή. Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιούσε μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων από τη δεκαετία του 1960, μεταδίδοντας συνήθως επαίνους για την οικογένεια Κιμ, αλλά ανέστειλε τη χρήση τους το 2018.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης