Διεθνή

ΗΠΑ: Ιερείς εξομολογούν κι ευλογούν στον δρόμο, λόγω κορωνοϊού

Τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών στην Ντουλάκ της Λουιζιάνα, που πρέπει να μένουν στο σπίτι λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αντιμετωπίζουν με πρωτοβουλία τους καθολικοί ιερείς της τοπικής εκκλησίας, φροντίζοντας να προσφέρουν εξομολογήσεις και ευλογίες στον δρόμο.

Τηρώνας τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά πλησιάζοντας πνευματικά το ποίμνιό τους, νέοι ιερείς στην πολιτεία που συχνά ταλανίζεται και από τυφώνες κινούνται στις γειτονιές της περιοχής δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς να επικοινωνήσουν μαζί τους, να εξομολογηθούν, να ζητήσουν την ευλογία τους και ό,τι καθοδήγηση μπορεί να προσφέρει μακρόθεν κάθε πάστορας.

Μεταξύ άλλων προσφέρονται (πάντα αφιλοκερδώς) και ντράιβ-θρου εξομολογήσεις, όπου περνάς με το αυτοκίνητό σου εντός ενός συγκεκριμένου ωραρίου και εξομολογείσαι χωρίς καν να βγεις από το όχημα, για λόγους ασφαλείας.

«Αναγνωρίζουμε ότι στον καιρό της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρισκόμαστε ανάμεσά τους. Είναι άλλο να είσαι σε ένα δωμάτιο και να ζητείς συγχώρεση από τον Θεό, και άλλο να έρχεσαι σε επαφή με την κοινότητα του Χριστού,» λέει ένας από τους ιερείς στην κάμερα.

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο