Διεθνή

Η αλήθεια είναι εκεί έξω:«Μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι και να μας ξέφυγαν τα σημάδια» λέει η NASA

H NASA και φυσικοί του Χάρβαρντυποστηρίζουν πως ο άνθρωπος μπορεί να έχει χάσει σημάδια που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινων.

Σύμφωνα με τον Avi Loeb από το Χάρβαρντ «οι εξωγήινοι δεν είναι επιστημονική φαντασία» και το να μην γίνεται συζήτηση για την ύπαρξή τους είναι έγκλημα, καθώς δεν πρόκειται για μία απλή υπόθεση.

Ο Silvano P. Colombano του Ames Research Center της NASA, τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα η ανθρωπότητα να έχει χάσει κάποια σημάδια που θα αποδείκνυαν ότι υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι International Business Times.

Όπως είπε ο ίδιος, η ζωή στη Γη μπορεί να είναι μέρος μίας γενικότερης αλυσίδας εξέλιξης. Αυτό σημαίνει πως ίσως κάπου στο σύμπαν υπάρχουν ανώτερα όντα, τα οποία είναι πιο προηγμένα από τον άνθρωπο, αλλά, ενδέχεται να μην έχουν την ίδια γενετική σύσταση με αυτόν.

Παρότι είναι λογικό να θεωρηθεί πως η ζωή σε άλλους πλανήτες – αν υπάρχει – ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο όπως και στη Γη, ο Colombano εξήγησε πως ίσως πρέπει να εξεταστεί και η πιθανότητα οι εξωγήινοι να μην είναι «οργανισμοί με βάση τον άνθρακα, όπως εμείς».

Αυτή η θεωρία μειώνει και την πιθανότητα να έχουν την ίδια τεχνολογία με το ανθρώπινο γένος, καθώς είναι τεράστια τα χρονικά κενά στην αλυσίδα της εξέλιξης.

Ο Δρ. Edward Schwieterman, επικεφαλής μίας νέας έρευνας και εργαζόμενος της NASA, υποστήριξε την ίδια θεωρία όταν η ομάδα του τού ζήτησε να ερευνήσουν για μονοξείδιο του άνθρακα σε άλλους πλανήτες.

cnn.gr

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης