Διεθνή

Η φρουρά του Πάπα εξοπλίζεται με νέα… τρισδιάστατα κράνη

Ένα από τα παραδοσιακά στρατεύματα του κόσμου, αυτό του Βατικανού, εκσυγχρονίζεται και από αυτό το Σαββατοκύριακο τα σφυρήλατα κράνη που φορούν οι άντρες της φρουράς του πάπα αντικαθιστώνται με νέα σύγχρονης τεχνολογίας, εκτυπωμένα από 3D εκτυπωτές, κάνοντας τα πιο ελαφριά και άνετα.

Τα νέα κράνη κατασκεύασε για τη φρουρά του πάπα μία ελβετική εταιρεία.

Το κράνος της ελβετικής φρουράς του Βατικανού χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Ένας εξειδικευμένος σιδεράς χρειάζεται περίπου 100 ώρες εργασίας για να κατασκευάσει ένα κράνος, ενώ χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία ένα κράνος είναι έτοιμο μέσα σε 14 ώρες.

Η απόφαση αντικατάστασης των κρανών έγινε καθώς τα παλιά σιδερένια είχαν χτυπήματα και γρατσουνιές, οπότε ο διοικητής της φρουράς αποφάσισε την αντικατάστασή τους με τα νέα 3D κράνη. Επιπλέον κατά τις καλοκαιρινές ημέρες το μεταλλικό κράνος ανεβάζει θερμοκρασία με αποτέλεσμα να είναι ανυπόφορο για τους άντρες της φρουράς.

Το νέο κράνος υπόσχεται περισσότερη άνεση και λιγότερο βάρος. Ζυγίζει μόλις 570 γραμμάρια χωρίς τη διακόσμηση με τα φτερά παγονιού. Το υλικό που είναι κατασκευασμένο απορροφά λιγότερη θερμότητα, ενώ έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κράνους κανάλια εξαερισμού.

Ωστόσο και το νέο κράνος, λένε οι μηχανικοί της κατασκευάστριας εταιρείας, παραμένει ανθεκτικό στα χτυπήματα, στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις καιρικές συνθήκες, δεν βλάπτει την υγεία, αλλά επισημαίνουν ότι δεν είναι αλεξίσφαιρο.

Το κάθε κράνος κοστίζει 800 ευρώ και τα έξοδα θα καλυφθούν με χορηγίες, ενώ κάθε ιδιώτης που συνεισφέρει ολόκληρο το ποσό για την αγορά ενός κράνους θα αναγράφεται το όνομά του πάνω σ’ αυτό.

Πρόσφατα η Αγία Έδρα ενέκρινε την αύξηση των ανδρών της φρουράς από 110 σε 135, ο μηνιαίος μισθός που προσφέρεται είναι 1.500 ευρώ, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια την Καθολικής Εκκλησίας.

cnn.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης