Διεθνή

Η NASA αναζητά εθελοντές για να ζήσουν όπως οι μελλοντικοί άποικοι στον Αρη

Τέσσερις εθελοντές που θα είναι πρόθυμοι να ζήσουν απομονωμένοι έναν ολόκληρη χρόνο σε μια προσομοίωση αποικίας του πλανήτη Αρη αναζητεί η NASA. Το εγχείρημα στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον του Χιούστον, αποτελεί μέρος του προγράμματος Chapea 2 (crew health and performance exploration analog).

 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη και αξιολόγηση συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν από την πρώτη γενιά αστροναυτών που θα επισκεφθούν τον Αρη, σε φιλόδοξες αποστολές που έχουν προγραμματιστεί για τη δεκαετία του 2030.

Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, οι εθελοντές θα ζουν στην εγκατάσταση Mars Dune Alpha, η οποία προσομοιώνει τις προκλήσεις μιας αποστολής στον Αρη, «συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στους πόρους, προβλημάτων στον εξοπλισμό, καθυστερήσεων στην επικοινωνία καθώς και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων».

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν προσομοιώσεις διαστημικών περιπάτων, ρομποτικών λειτουργιών και διαχείρισης των τροφίμων.

Οσοι επιλεγούν θα αποζημιωθούν για το χρόνο τους, χωρίς να διευκρινίζεται το ύψος της αμοιβής. Οι υπεύθυνοι της αποστολής επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των κατάλληλων υποψηφίων και επιμένουν ότι όποιος υποβάλλει αίτηση πρέπει να έχει πανεπιστημιακό πτυχίο μηχανικής, μαθηματικών, βιολογίας, φυσικής ή πληροφορικής, καθώς και μετέπειτα εργασιακή εμπειρία σε αυτούς τους τομείς.

Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι υγιείς, μη καπνιστές, πολίτες των ΗΠΑ ή μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, ηλικίας 30 έως 55 ετών.

«Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν έντονη επιθυμία για μοναδικές περιπέτειες και ενδιαφέρον να συμβάλουν στο έργο της NASA για την προετοιμασία του πρώτου επανδρωμένου ταξιδιού στον Αρη», σημειώνει ο οργανισμός. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 2 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως τέσσερα μέλη της αποστολής Chapea 1, που διαμένουν επί του παρόντος στο Mars Dune Alpha, θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους τον Αύγουστο, μετά από 378 ημέρες σε συνθήκες προσομοίωσης.

Με πληροφορίες από Guardian

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης