Διεθνή

Κρίσιμη εβδομάδα για το Brexit: Προς παράταση του «διαζυγίου»;

Την ώρα που το αδιέξοδο στις συζητήσεις για το Brexit παραμένει και ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου ανοίγει «παράθυρο» για καθυστέρηση του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρυξέλλεςφαίνεται πως περιμένουν από την Τερέζα Μέι να κάνει το επόμενο βήμα.

Η εβδομάδα που ξεκινάει πιθανώς να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το Brexit, με την αμερικανική ιστοσελίδα Politico να γράφει πως δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί νέο κείμενο με αλλαγές για στο ζήτημα-αγκάθι του «backstop».

Παρότι Βρετανοί υπουργοί μιλούσαν τις περασμένες ημέρες για μικρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι πιο απαισιόδοξες. Όπως γράφει η ίδια ιστοσελίδα, οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν αξιοσημείωτη πρόοδο τις περασμένες ημέρες αλλά με μια καθυστέρηση στο Brexit -δηλαδή παράταση του Άρθρου 50- να εμφανίζεται πλέον ως ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

«Δεν κινούνται πολλά πράγματα, τα αιτήματα είναι πάντα τα ίδια» είπε στο Politico ένας αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Άλλος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η βρετανική πλευρά επιμένει στα ίδια πράγματα και οι Βρυξέλλες εξηγούν ξανά και ξανά για ποιους λόγους δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα εν λόγω αιτήματα.

cnn.gr

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο