Διεθνή

Μεξικό: Χαλάζι «έθαψε» τη Γουαδαλαχάρα

Μια πρωτοφανής χαλαζόπτωση έπληξε τη Γκουανταλαχάρα, μία από τις πιο πολυπληθείς πόλεις του Μεξικού.

Οι εικόνες από τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν οχήματα βυθισμένα στο στρώμα πάγου που έφτασε ακόμη και τα δύο μέτρα σε ύψος. ««Δεν έχω δει ξανά τέτοιες σκηνές στη Γκουανταλαχάρα», δήλωσε ο κυβερνήτης Enrique Alfaro. «Μετά αναρωτιόμαστε εάν η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική. Αυτά είναι φυσικά φαινόμενα που δεν έχουμε ξαναδεί. Είναι απίστευτο.», είπε.

Η Γκουανταλαχάρα, που βρίσκεται βόρεια της πόλης του Μεξικού και έχει πληθυσμό περίπου πέντε εκατομμυρίων, έχει καταγράψει θερμοκρασία περίπου 31 βαθμών Κελσίου τις τελευταίες ημέρες.

 

Ενώ στην περιοχή σημειώνονται και το καλοκαίρι καταιγίδες με χαλάζι, είναι η πρώτη καταγραφή ενός τέτοιου φαινομένου το οποίο φαίνεται πως τοπικά ήταν ακόμη πιο έντονο. Τουλάχιστον έξι γειτονιές στα προάστια της πόλης ξύπνησαν με στρώμα πάγου που έφτανε έως και τα δύο μέτρα.

Το προσωπικό της πολιτικής προστασίας και στρατιώτες κλήθηκαν ε βαριά μηχανήματα  να καθαρίσουν τους δρόμους. Σχεδόν 200 σπίτια και επιχειρήσεις ανέφεραν ζημιές από το χαλάζι και τουλάχιστον 50 οχήματα παρασύρθηκαν.

 

Ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα, δύο άτομα έδειξαν πρώιμα σημάδια υποθερμίας, δήλωσε το κρατικό τμήμα πολιτικής προστασίας, μεταδίδει ο Guardian

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης