Διεθνή Ροή

Μπορούμε να φθάσουμε τα 150 χρόνια ζωής;

Ακόμη και στα 150 έτη είναι ικανό να φτάσει το ανθρώπινο σώμα εάν προστατευθεί από ασθένειες ή δυστυχήματα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της έρευνας που αναρτήθηκε την Τρίτη στην επιθεώρηση Nature Communications, όταν αφαιρέσει κανείς τους παράγοντες που συνήθως σκοτώνουν έναν άνθρωπο, ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αποκαθιστά την ισορροπία στα χιλιάδες συστήματα δομής και μεταβολισμού του για πολλά χρόνια, ωστόσο και αυτή η ικανότητα κάποτε φθίνει.

Έτσι, βάσει των διαφορών από οργανισμός σε οργανισμό, η χρονική δυνατότητα του ανθρώπου να παραμείνει ζωντανός χωρίς την παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων κυμαίνεται μεταξύ 120 και 150 χρόνων, σύμφωνα με την έρευνα, που δείχνει την επιτάχυνση της ωρίμανσης του οργανισμού.

Η μεγαλύτερη εξακριβωμένη διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου ήταν τα 122 έτη, όσο δηλαδή έζησε η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν που απεβίωσε το 1997.

Η έρευνα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ρωσία εστίασε στις αλλαγές στον αριθμό των αιμοσφαιρίων κατά τις αποκλίσεις από τη σταθερή υγεία, σε διάφορες ηλικίες, ώστε να διαπιστώσει τη δυνατότητα αντίδρασης του οργανισμού και εξισορρόπησης των λειτουργιών του.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων της γηριατρικής εταιρίας Gero ήταν ότι ακόμη κι αν δεν υπεισέλθουν παράγοντες όπως ασθένειες ή δυστυχήματα ο οργανισμός φθίνει στον βαθμό που δεν μπορεί να αντέξει άλλο.

Πηγή: Nature Communications, Scientific American

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης