Διεθνή

Μυστήριο: Γιατί σκοτώνονται μαζικά σκύλοι σε γέφυρα της Σκωτίας;

Ανησυχία έχει προκαλέσει μια… γέφυρα στην πόλη Νταμπάρτον της Σκωτίας, καθώς εκατοντάδες σκυλιά έχουν πέσει από αυτή μυστηριωδώς στο κενό.

Οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν τη γέφυρα Overtoun ως «γέφυρα της αυτοκτονίας σκύλων», καθώς το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό. Μάλιστα, επιμένουν πως από τη δεκαετία του 1950, τουλάχιστον 300 τετράποδα έχουν χάσει τη ζωή τους, πέφτοντας από την πέτρινη κατασκευή ύψους 50 μέτρων.

Τα τοπικά μέσα πάντως, ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 600, σύμφωνα με τη New York Post.

Κάποιοι άλλοι αναφέρουν πως υπάρχουν λογικές εξηγήσεις που αφορούν στο έδαφος και τις μυρωδιές των θηλαστικών στο φαράγγι, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν τα σκυλιά σε… φρενίτιδα.

Άλλες θεωρίες, όχι τόσο… λογικές, κάνουν λόγο για μεταφυσικό φαινόμενο, με τις ιστορίες περί φαντασμάτων να είναι αμέτρητες. Η θέση της γέφυρας ταιριάζει μάλιστα με την περιγραφή που έδιναν οι ειδωλολάτρες Κέλτες ως ένα «λεπτό μέρος», ένα γοητευτικό σημείο όπου επικαλύπτονται ουρανός και γη.

Η συγκεκριμένη περίπτωση που προβληματίζει τους ειδικούς, έχει γίνει επεισόδιο στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «The Unexplained Files», ενώ έχει κυκλοφορήσει και ολόκληρο βιβλίο που ασχολείται με την εξερεύνηση του φαινομένου.

CNN.GR

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης