Διεθνή Ροή

Νέα έκρηξη της Αίτνας: Θρίλερ με ομάδα που πήγε να παρακολουθήσει τη λάβα

Το ηφαίστειο της Αίτνας είναι σε πλήρη ενεργητικότητα. Μια ομάδα 7 ανθρώπων ανέβηκε στο βουνό και χάθηκε, αλλά τους βρήκαν το πρωινό της Πέμπτης (1/4) σώους και αβλαβείς.

Η 17η έκρηξη της Αίτνας από τον Φεβρουάριο σημειώθηκε την Πέμπτη (1/4), με το ενεργό ηφαίστειο της Σικελίας να βρίσκεται σε πλήρη ενεργητικότητα και οι εικόνες από τη λάβα που εκτινάσσεται, αν μη τι άλλο, να είναι εντυπωσιακές.

Το σύννεφο σκόνης που υψώθηκε από την Αίτνα έφτασε στα 9 χιλιόμετρα και μάλιστα η στάχτη πήγε μέχρι τη γειτονική Κατάνια. Συν τοις άλλοις έκλεισε και ο εναέριος χώρος από το αεροδρόμιο της Σικελίας με την ορατότητα να είναι περιορισμένη.

Το ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας INGV ανέφερε πως πρόκειται για την 17η έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας, στην τελευταία αυτή φάση της δραστηριότητάς του, που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Έκδηλη ήταν πάντως η ανησυχία των γειτόνων, όταν μια ομάδα εφτά ανθρώπων ανέβηκε στο βουνό για να παρακολουθήσει από κοντά τη δραστηριότητα του ηφαιστείου και χάθηκαν μέσα στη νύχτα. Τους αναζητούσαν όλο το βράδυ με τον εντοπισμό τους να εξελίσσεται σε θρίλερ και ευτυχώς τους εντόπισαν το πρωί της Πέμπτης (1/4).

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης