Διεθνή

Ξεκίνησε η ραδιοφωνική εκπομπή της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας

Με την πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 9ης Ιουνίου 2020, η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας Metropolis Podcast.

Αρχικά, ο παρουσιαστής και συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Νικόλαος Κίτσιος αναφέρθηκε στη νέα δραστηριότητα της τοπικής Εκκλησίας. Πρόκειται για μια σειρά εκπομπών πνευματικού, ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, που θα μεταδίδονται κάθε δεύτερη εβδομάδα στις διαδικτυακές πλατφόρμες της Ιεράς Μητροπόλεως: στο Facebook και το  YouTube (Metropolisofsweden), ενώ ευχαρίστησε τον πρώτοι προσκεκλημένο της εκπομπής, τον Ποιμενάρχη, για την εμπιστοσύνη του και την ανάθεση αυτής της νέας διακονίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κλεόπας ευχαρίστησε τον συντελεστή και ενσαρκωτή της παρούσης πρωτοβουλίας κ. Νικόλαο Κίτσιο και το νέο κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, τον οποίο, για μια ακόμη φορά, καλωσόρισε στην Ιερατική οικογένεια της ιεραποστολικής Μητροπόλεως του Οικουμενικού Θρόνου στη Σκανδιναυΐα.

Ακολούθως, αναπτύχθηκε μία συζήτηση ημισείας και πλέον ώρας μεταξύ του Μητροπολίτου και του π. Βαρθολομαίου προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ερωτήματα σχετικά με την ιερατική του κλήση, αλλά και σύγχρονα θέματα, όπως της πανδημίας συνεπεία του covid-19 και κατέληξε με την προσευχή από το Μεγάλο Απόδειπνο: “Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών γενού, άλλον γαρ εκτός σου βοηθόν, εν θλίψεσιν ουκ έχομεν, Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.”

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης