Διεθνή

Οκτώ πόλεις που σε πληρώνουν για να μετακομίσεις

Αν κάποιος μετακομίσει σε μία από αυτές τις οκτώ πόλεις, θα τον πληρώνουν και από πάνω. Βέβαια, η κάθε μία από αυτές έχει τους λόγους της, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Λοκάνα, Ιταλία

Στην πανέμορφη Λοκάνα στο Πιεμόντε, στον ιταλικό Βορρά, ο δήμαρχος Τζοβάνι Μπρούνο Ματιέτ προσφέρει σε ορίζοντα τριετίας έως και 9.000 ευρώ σε οικογένειες Ιταλών ή αλλοδαπών που θα μετακομίσουν εκεί. Αρκεί να έχουν ένα παιδί και ελάχιστες ετήσιες αποδοχές 6.000 ευρώ.

Μπιβόνα, Σικελία

Μία απομακρυσμένη περιοχή στα ορεινά της Σικελίας, με αρκετά εγκαταλειμμένα ακίνητα, κάποια από τα οποία οικοδομήθηκαν το 1160, ξεπουλάει! Δίνει σπίτια στην τιμή του ενός ευρώ, με αυλή 30 τετραγωνικών μέτρων και δώρο τους φόρους. Στόχος της είναι να μαζέψει νέους κατοίκους, καθώς ο πληθυσμός της γηράσκει και πεθαίνει. Πόνγκα, Ισπανία Είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της Ισπανίας και βρίσκεται σε προστατευόμενες περιοχές στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας. Για να προσελκύσουν νέους κατοίκους στο χωριό και για να «αναζωογονήσουν» την τοπική οικονομία, οι Αρχές αποφάσισαν να προσφέρουν 3.000 ευρώ σε κάθε ζευγάρι που αποφασίζει να μετοικήσει εκεί. Επίσης, για κάθε παιδί που θα γεννιέται οι οικογένειες θα λαμβάνουν εφάπαξ οικονομικό βοήθημα 3.000 ευρώ.

Βερμόντ, ΗΠΑ

Η Πολιτεία του Βερμόντ βρίσκεται στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ και είναι διάσημο θέρετρο χειμερινών διακοπών. Από τον Ιανουάριο του 2019 προσφέρει σε 100 άτομα με ιδιαίτερες ψηφιακές δεξιότητες και εμπειρία μέχρι και 9.000 ευρώ, εάν μετακομίσουν στην περιοχή. Μέιν, ΗΠΑ Ακόμη μία περιοχή στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ, η Πολιτεία του Μέιν, γνωστή για το μεγάλο εθνικό της πάρκο, ελπίζει να «αναζωογονήσει» το εργατικό της δυναμικό με τη μεγάλη μείωση του φορολογικού συντελεστή που θα νομοθετήσει. Κάτι που σημαίνει ότι αναζητεί νέους, οι οποίοι μάλιστα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε αμερικανικό πανεπιστήμιο μετά το 2015.

Καντέλα, Ιταλία

Η μεσαιωνική πόλη Καντέλα που βρίσκεται στη Νότια Ιταλία, ανακοίνωσε το 2017 ότι προσφέρει 2.000 ευρώ τον μήνα σε όποιον ενδιαφέρεται να γίνει μόνιμος κάτοικός της. Στην πόλη σήμερα κατοικούν μόλις 2.700 άτομα και κινδυνεύει να ερημώσει. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο δήμαρχος ελπίζει να επαναφέρει την πόλη στα περασμένα μεγαλεία της, της δεκαετίας του 1990, όταν διέμεναν εκεί περισσότεροι από 8.000 Ιταλοί.

Χιλή

Η οικονομία της Χιλής αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Τώρα η χώρα της Λατινικής Αμερικής αναζητεί εταιρείες startup για να αποκτήσουν έδρα στη χώρα και πληρώνει μέχρι 80.000 ευρώ για να τις πείσει. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, διατίθενται δωρεάν γραφεία, ενώ δίνονται και άλλα προνόμια.

Αλάσκα, ΗΠΑ

Αν αγαπάτε τον χειμώνα, τα χιονισμένα τοπία, έναν χαλαρό ρυθμό ζωής και αισθάνεστε πραγματικά άνετα σε χαμηλές θερμοκρασίας, τότε η ζωή στην Αλάσκα θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Οι αρχές της Αλάσκας ανέπτυξαν την υπηρεσία Permanent Fund Dividend που στην ουσία πληρώνει τους κατοίκους της για να μείνουν μόνιμα εκεί. Προβλέπεται ετήσιο επίδομα διαμονής, έτσι ώστε οι οικογένειες των εργατών και των εργαζομένων να μην εγκαταλείψουν την παγωμένη Αλάσκα. Για να δικαιούται κανείς αυτό το επίδομα, πρέπει πρώτα να έχει ζήσει τουλάχιστον έναν χρόνο στην Πολιτεία.

Πηγή: Protagon.gr

Διαβάστε επίσης