Διεθνή Ροή

Ολονυκτία πένθους και τιμής για τον Μαραντόνα (εικόνες)

Ενα κύμα θλίψης αλλά και υπερηφάνειας για τον Ντιέγκο Μαραντόνα σαρώνει από το μεσημέρι της Τετάρτης την Αργεντινή αλλά και τη Νάπολη, εκεί όπου λατρεύτηκε σαν θεός ο ποδοσφαιριστής που μοίρασε χαρά, τίτλους και απίστευτες στιγμές στο χορτάρι.

Από την ώρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του 60χρονου αυτοαποκαλούμενου «θεού» του ποδοσφαίρου, χιλιάδες Αργεντινοί πλημμύρισαν τις κεντρικές πλατείες στο Μπουένος Άιρες και σε άλλες πόλεις της πατρίδας του «Πίμπε ντε Όρο», καθώς και τη γειτονιά όπου πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο, τη Βίλα Φιορίτο.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones0

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones1

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones2

Η Αργεντινή ξενύχτησε τόσο στις πλατείες, παρά τους περιορισμούς περί κορωνοϊού, όσο και σε περιοχές με ιδιαίτερη σημασία στη ζωή του μεγάλου ποδοσφαιριστή.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones3

Κεντρικός τόπος συγκέντρωσης ήταν ο περίφημος Οβελίσκος στο κέντρο της αργεντίνικης πρωτεύουσας, όπου κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones4

Μεγάλος όγκος Αργεντινών συγκεντρώθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο, τη διάσημη στη Νότια Αμερική «Κάσα Ροσάδα» (δηλαδή Ροδαλή Οικία), όπου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μαραντόνα.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones5

Στο γήπεδο Μπομπονέρα της λατρέμενης του Ντιεγκίτο, Μπόκα Τζούνιορς, έμειναν όλα τα φώτα σβηστά, με εξαίρεση το φως στη θέση που είχε ο Μαραντόνα στην εξέδρα των επισήμων.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones6

Αντίστοιχες σκηνές λαϊκού πένθους σημειώθηκαν και στη Νάπολη, στην πόλη που έβγαλε από την ανυποληψία με τα ίδια του τα… πόδια ο Αργεντίνος θρύλος.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones7

Και εκεί ο Αργεντινός σούπερ σταρ λατρεύτηκε σαν θεός, με το ξέσπασμα θλίψης να είναι μεγάλο στην πόλη του ιταλικού Νότου.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones8

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones9

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones10

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones11

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones12

Ακόμη και στη μακρινή Ινδία αποδόθηκαν τιμές στον Μαραντόνα, ιδιαιτέρως στην Καλκούτα, στο άγαλμα που υπάρχει εκεί για τον Αργεντίνο άσο των γηπέδων.

olonyktia-penthoys-kai-timis-gia-ton-marantona-eikones13

Πηγή: Reuters, ΑP,EPA

Διαβάστε επίσης