Διεθνή Ροή

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στις κερκίδες

Με το Τόκιο να έχει μπει ξανά σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όλοι ήταν προετοιμασμένοι για τις ανακοινώσεις των διοργανωτών που επιβεβαίωσαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες (που ξεκινούν στις 22 Ιουλίου) θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι όλους τους προηγούμενους μήνες οι διοργανωτές δεν είχαν ανακοινώσει ποτέ επισήμως ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με την παρουσία φιλάθλων, αλλά εξέφραζαν την ελπίδα να μπορέσουν να έχουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό θεατών. Μόνο που οι τελευταίες εξελίξεις απέτρεψαν αυτό το ενδεχόμενο.

Η απόφαση πάρθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους οργανωτές των αγώνων, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να εμποδιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να μη γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα πηγή νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ενώ μιλώντας νωρίτερα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σείκο Χασιμότο είχε προϊδεάσει τους πάντες κάνοντας λόγο για «μία λυπηρή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε διαφορετική απόφαση».

Την επίσημη ανακοίνωση για τη μη παρουσία θεατών στους Αγώνες του Τόκιο έκανε ο αμόδιος Υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ταμάγιο Μαρουκάβα
, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Στην Ιαπωνία ένα νέο κύμα μολύνσεων ξέσπασε μετά τον Απρίλιο, κι ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες φαινόταν να περιορίζεται η διασπορά, είχαμε νέα αύξηση των κρουσμάτων με τον απολογισμό της Τετάρτης να αναφέρει 2.180 νέες μολύνσεις οι 920 εκ των οποίων καταγράφηκαν στο Τόκιο. Έτσι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μόλις το 15% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί η Κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα σκληρά μέτρα, ένα εκ των οποίων αφορά και τη μη παρουσία θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης