Διεθνή

Πρόσβαση σε δωρεάν WiFi για 1.000 δήμους σε όλη την Ευρώπη

Ανοιχτή πρόσκληση σε δήμους σε όλη την Ευρώπη έστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να επωφεληθούν από χρηματοδότηση που θα επιτρέψει τη δημιουργία σημείων wifi σε δημόσιους χώρους.

Η χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ θα δοθεί ανά δήμο κατά σειρά δήλωσης ενδιαφέροντος καταθέτοντας την ειδική αίτηση που θα είναι διαθέσιμη από μέσα Μαΐου.

Το πρόγραμμα που ονομάστηκε WiFi4EU θα δώσει την δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η πρωτοβουλία WiFi4EU έχει ως στόχο να συνδέσει «κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε ευρωπαϊκή πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής έως το 2020».

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής το κόστος συντήρησης του δικτύου θα καλύπτεται από τον δήμο. Τα βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι δήμοι είναι τα εξής.

Από τις 20 Μαρτίου 2018 θα πρέπει να εγγραφούν στην πύλη www.WiFi4EU.eu. Η πρώτη πρόσκληση θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου του 2018 και οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη παρτίδα 1 000 κουπονιών WiFi4EU.

Επειτα η Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης ενώ υπολογίζεται κάθε συμμετέχουσα χώρα να λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια. Κατά τα επόμενα δύο έτη, θα δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης