Διεθνή

Πτήσεις χωρίς προορισμό – Η απάντηση των αεροπορικών εταιρειών στους περιορισμούς λόγω της πανδημίας

Στις “πτήσεις χωρίς προορισμό” στρέφονται όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να ανακόψουν την πτώση των εσόδων που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα πτήσης χωρίς προορισμό καταγράφεται από την Qantas Airlines, η οποία διέθεσε μια αντίστοιχη ευρηματική προσφορά και κατέγραψε τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της, με τα εισιτήρια να εξαντλούνται στα δέκα πρώτα λεπτά.

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας αποφάσισε να ενσωματώσει στο πτητικό του πρόγραμμα μια επτάωρη γραφική εναέρια διαδρομή πάνω από τα αξιοθέατα της Αυστραλίας, η οποία θα απογειωθεί και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ. Το δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου και φυσικά δεν θα σταματήσει πουθενά ούτε θα βγει εκτός των αυστραλιανών συνόρων, λόγω των περιορισμών που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πτήση η οποία θα πραγματοποιηθεί με ένα Boeing 787, είχε διαθέσιμες 134 θέσεις με τιμή μεταξύ 575 και 2.765 δολαρίων, ανάλογα με την κατηγορία του ναύλου, οι οποίες εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού. “Είναι πιθανώς η πιο γρήγορη πώληση ναύλων στην ιστορία της Qantas”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας. “Στους ανθρώπους λείπουν όχι μόνο τα ταξίδια αλλά και η εμπειρία της πτήσης” συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι η αεροπορική εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες “πτήσεις χωρίς προορισμό”, μέχρι να ανοίξουν τα αυστραλιανά σύνορα και να ανακάμψει ο τουρισμός.

Πέρα από την προαναφερθείσα “πτήση χωρίς προορισμό”, ο αερομεταφορέας έχει εντάξει στο δρομολόγιό του και κάποιες “πτήσεις χαράς στην Ανταρκτική” όπως τις ονομάζει. Τα αεροπλάνα που προσέθεσε πρόσφατα στο στόλο του για να πραγματοποιεί την απευθείας πτήση Αυστραλία – Ηνωμένο Βασίλειο, πλέον αναδιανέμονται και θα πραγματοποιούν μια απευθείας πτήση 13 ωρών από τη Μελβούρνη στην Ανταρκτική και πάλι πίσω, την οποία διοργανώνει η Antarctica Flights.

Οι επιβάτες καλούνται να πληρώσουν για να πετάξουν μέχρι την παγωμένη ήπειρο κοντά στα 1.199 αυστραλιανά δολάρια, παρότι το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού είναι πάνω από τη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης