Διεθνή

Ρώμη : Ιάπωνες τουρίστες πλήρωσαν 430 ευρώ για δύο μακαρονάδες και δύο ψάρια

Στη Ρώμη ιάπωνες τουρίστες εξαπατήθηκαν από ιστορικό εστιατόριο και εξετάζεται η πιθανότητα να ληφθούν αυστηρά μετρά κατά των «πονηρών» καταστηματαρχών.

Οι Ιάπωνες τουρίστες είδαν μετά το γεύμα τους στο ιστορικό Antico Caffe’ di Marte, στο οποίο πήραν δύο μακαρονάς και δύο ψάρια, να τους έρχεται ένας λογαριασμός 429,80 ευρώ. Όταν τον εξέτασαν καλά διαπίστωσαν πως πέρα από τις «αλμυρές» τιμές του καταστήματος, είχε προστεθεί στην τελική τιμή και φιλοδώρημα, ύψους …80 ευρώ!

Μετά την καταγγελία και την κοινοποίηση, οι υπηρεσίες της δημαρχίας έκλεισαν προσωρινά το κατάστημα, ενώ ήλθαν κατά τη διάρκεια και της αυτοψίας αντιμέτωποι με άλλο ένα πρόβλημα. Το Antico Caffe’ di Marte είχε καταλάβει με τα τραπεζοκαθίσματά του μεγαλύτερη έκταση από την επιτρεπόμενη στο πεζοδρόμιο της οδού Banca di Santo Spirito. Τελικά το κατάστημα ξαναλειτούργησε έπειτα από συμφωνία με τις δημοτικές Αρχές να αποσύρει τα επιπλεόν τραπεζοκαθίσματα.

Μετά το επεισόδιο αυτό στο ιστορικό κατάστημα κοντά στο Καστέλο Σαντ’ Άντζελο, πλέον οι Αρχές στο Καπιτώλιο σκοπεύουν να επεκτείνει και στις υπηρεσίες εστίασης ένα παλαιότερο μέτρο, ώστε να προστατεύονται οι ξένοι κι ημεδαποί τουρίστες από τέτοιου είδους εξαπατήσεις, που βασίζονται στην ιστορία της Αιώνιας Πόλης.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα ιστορικά καταστήματα του κέντρου που φέρουν ένα ειδικό σήμα που πιστοποιεί την αυθεντικότητα και παλαιότητά τους, και τα ιστορικά εστιατόρια και μπαρ θα έχουν την ίδια σήμανση.

Μάλιστα, η παλαιότητα αυτή θα επισημαίνεται και στους τουριστικούς και γαστρονομικούς οδηγούς της πόλης, έτσι ώστε να αποφεύγονται και άλλες παρεξηγήσεις, όσον αφορά τις διαφορές στις τιμές. Γιατί, πλέον το πόσο ακριβό είναι ένα εστιατόριο δεν θα αποδίδεται μόνον στο γεγονός ότι έχει έναν διάσημο σεφ, αλλά και λόγω «ιστορικότητας». Επίσης κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διαφυλάσσεται και η χρήση των παραδοσιακών αυτών επιχειρήσεων απέναντι σε μία μεταβολή της φυσιογνωμίας του, λόγω αλλαγής του ιδιοκτήτη (Ιταλού, ή ξένου). Το μέτρο ενδεχομένως να εφαρμοσθεί και για όλα τα εστιατόρια του ιστορικού κέντρου.

Το μόνο που απομένει να γίνει γνωστό, είναι ποιος θα είναι ο φορέας και ποια τα κριτήρια για την απονομή της ειδικής σήμανσης. Είναι βέβαιο πως θα εξετασθούν οι κατάλογοι με τα φαγητά και η σχέση της τιμής με την ποιότητα των παρεχομένων πιάτων. Παράλληλα θα ελεγχθούν οι υγειονομικές συνθήκες τους και η θέση που κατέχουν στον δημόσιο ιστό του κέντρου. Και φυσικά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι και η δημοτική Aρχή θα ασκεί εξονυχιστικούς ελέγχους, ώστε να τηρούνται τα μέτρα.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης