Διεθνή

Σεισμός στο Μαρόκο: Ξεπέρασαν τους 2.100 οι νεκροί

Mohamed Sebbagh, 66, stands in front of his destroyed house, in the aftermath of a deadly earthquake, in Amizmiz, Morocco, September 10, 2023. REUTERS/Nacho Doce

Οι επιζώντες του φονικότερου σεισμού στο Μαρόκο εδώ και εξήντα χρόνια αγωνίζονταν να βρουν τροφή, νερό και καταφύγιο την Κυριακή, καθώς η αναζήτηση των αγνοουμένων συνεχιζόταν σε απομακρυσμένα χωριά και ο αριθμός των νεκρών που ξεπερνούσε τους 2.100 φαινόταν πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω.

 

Πολλοί άνθρωποι πέρασαν την τρίτη νύχτα τους στην ύπαιθρο μετά τον σεισμό των 6,8 βαθμών που σημειώθηκε αργά την Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αρωγής αντιμετωπίζουν την πρόκληση να φτάσουν στα χωριά που επλήγησαν περισσότερο στον Υψηλό Άτλαντα, μια τραχιά οροσειρά όπου οι οικισμοί είναι συχνά απομακρυσμένοι και όπου πολλά σπίτια κατέρρευσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 2.122 και οι τραυματίες σε 2.421, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Μαρόκο δήλωσε ότι μπορεί να δεχτεί προσφορές βοήθειας από άλλες χώρες και θα εργαστεί για τον συντονισμό τους, αν χρειαστεί, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης