Διεθνή

Στην πιο «αβίωτη» πόλη του κόσμου τα ψάρια βράζουν στη θάλασσα και τα πουλιά πέφτουν από τον ουρανό

Η πόλη του Κουβέιτ , η πιο ζεστή πόλη στον κόσμο, έχει χαρακτηριστεί «αβίωτη» καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη, με την ακτή να είναι τόσο καυτή που μπορεί να βράσει μέχρι θανάτου τα θαλάσσια πλάσματα.

 

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η χώρα θερμαίνεται ταχύτερα από ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος, με τις θερμοκρασίες να προβλέπεται να αυξηθούν κατά 5,5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα σε σύγκριση με τη δεκαετία του 2000. Το 2021, οι θερμοκρασίες εκτινάχθηκαν πάνω από τους 50C για 19 ημέρες, ένα ρεκόρ που θα μπορούσε να καταρριφθεί φέτος.

Η πόλη του Κουβέιτ, ένα μέρος που αποτελείται κυρίως από αδυσώπητο σκυρόδεμα και άσφαλτο, γίνεται πολύ θερμή για να ζει κανείς με ασφάλεια. Για μεγάλο μέρος της ημέρας το καλοκαίρι ο εξωτερικός χώρος είναι ένα άκρως επικίνδυνο μέρος. Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν επίσης ότι η ήδη ξηρή χώρα δέχεται κάθε χρόνο λιγότερες βροχές, με αποτέλεσμα πιο συχνές και έντονες καταιγίδες σκόνης.

Το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρξαν συγκλονιστικές αναφορές για πουλιά που έπεφταν νεκρά από τον ουρανό και ιππόκαμπους που έβραζαν στον κόλπο. Ακόμη και τα πιο ανθεκτικά περιστέρια αναζητούν σκιά από την αγριότητα του ήλιου. Οι θερμοκρασίες των 50C δεν είναι απλώς δυσάρεστες, είναι επικίνδυνες. Είναι 13C πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως εξάντληση από τη ζέστη, καρδιακά προβλήματα, ακόμη και θάνατο, αν οι άνθρωποι εκτίθενται για πολύ καιρό.

gazzetta.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης