Διεθνή

Το νέο κόλπο με τις «μαϊμού» κλήσεις – Πώς αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Η εφευρετικότητα των απατεώνων δεν έχει τελειωμό στην προσπάθεια τους να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους οδηγούς πόσο μάλλον να αδειάσουν ολόκληρους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Κάθε δράση έχει και μια αντίδραση και το ίδιο ισχύει και για της ενέργειες των κλεφτών που σχετίζονται με απάτες που έχουν τα επιβατικά αυτοκίνητα στο επίκεντρο.

Τον τελευταίο καιρό, και επί ευρωπαϊκού εδάφους, την εμφάνισή της έχει κάνει μία νέα κομπίνα, η οποία «προβάλλει» το γράμμα του για να ρίξει στάχτη στα μάτια των ανυποψίαστων οδηγών αυτοκινήτου με στόχο να αποσπάσει από αυτούς χρηματικά ποσά αναίμακτα και με την ίδια τη «συγκατάθεση» των θυμάτων. Η είδηση για το νέο τρόπο δράσης των απατεώνων έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την συνοικία Carabanchel που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Μαδρίτη όπου μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές έχουν εντοπίσει περισσότερες από 100 κλήσεις «μαϊμού» σε παρμπρίζ οχημάτων, οι οποίες λειτουργούν ως παγίδες.

Για να αυξήσουν, μάλιστα, τις πιθανότητες να τελεσφορήσει το εγχείρημά τους, οι συμμορίες τοποθετούν τα… μαιμού «μπιλετάκια» αποκλειστικά στα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε μη νόμιμη θέση.

Ο κίνδυνος να πέσουν οι οδηγοί θύματα των συμμοριών είναι μεγάλος, δεδομένου ότι η εμφάνιση των εν λόγω εγγράφων έχει μεγάλες ομοιότητες με αυτή των «κανονικών» κλήσεων που εκδίδουν οι αστυνομικές αρχές όταν ένας οδηγός έχει υποπέσει σε μια τροχαία παράβαση.

Στο πάνω μέρος του χαρτιού υπάρχει ένα λογότυπο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ακολουθούν – μεταξύ άλλων – ο κωδικός της παράβασης και το ύψος του προστίμου (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης, αν πληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα).

Η λεπτομέρεια, ωστόσο, που δεν πρέπει να διαφεύγει την προσοχή των οδηγών είναι ότι τα «μαϊμού» μπιλετάκια φέρουν QR Code, το οποίο δεν απαντάται στις κλήσεις της τροχαίας. Επιπλέον, στις τελευταίες αναγράφονται περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ό,τι στις «κλήσεις» που τοποθετούν οι απατεώνες. Ακόμα, το πίσω μέρος των «μαϊμού» κλήσεων είναι κενό, κάτι το οποίο δεν ισχύει με τις πραγματικές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης προειδοποιεί τους οδηγούς ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να «σκανάρουν» το QR Code, μιας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιτρέψουν στους απατεώνες να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αδειάζοντάς τους.

carandmotor.gr

 

 

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης