Το τραίνο, που θα πραγματοποιούσε τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερη από μια ώρα ονομάζεται Maglev από τη σύντμηση των λέξεων Magnetic Levitation, δηλαδή μαγνητική ανύψωση.

Το πρώτο βαγόνι μήκους 21 μέτρων αποκαλύφθηκε στην Τσενγκτού της Κίνας, στις 13 Ιανουαρίου. Ερευνητές του τοπικού πανεπιστημίου κατασκεύασαν μάλιστα 165 μέτρα κατάλληλης σιδηροδρομικής γραμμής, ώστε να δείξουν πως δουλεύει το συγκεκριμένο τραίνο. Ειδικοί εκτιμούν, σύμφωνα με το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων, πως το συγκεκριμένο τραίνο θα καταστεί λειτουργικό στα επόμενα 3 ως 10 χρόνια. Η πρώτη γενιά τραίνων της συγκεκριμένης τεχνολογίας χρησιμοποιείται στη χώρα από το 2003. Οι συρμοί της που βρίσκονται στη Σανγκάι κινούνται με ταχύτητες που φτάνουν τα 431 χλμ/ώρα. Η Κίνα κινείται σε κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των υποδομών της ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που το Πεκίνο αναμένεται να φιλοξενήσει το 2022.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.