Διεθνή

Φρίκη. Βρέθηκαν 39 πτώματα μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά τον εντοπισμό 39 πτωμάτων, μεταξύ αυτών και ενός εφήβου, μέσα σε φορτηγό στο Έσεξ.

Η αστυνομία εκλήθη στο Waterglade Industrial Park στη 01:40 τα ξημερώματα και εντόπισε τα πτώματα μέσα στο φορτηγό. Και τα 39 άτομα ανακηρύχθηκαν νεκρά στο σημείο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, ο οδηγός του οχήματος, ένας 25χρονος άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη.

Ο Andrew Marriner σημείωσε πως το όχημα είχε έρθει από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σάββατο από την Ουαλία. «Θεωρείται ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλγαρία και εισήλθε στο Χόλιχεντ στις 19 Οκτωβρίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνές μας συνεχίζονται για να διαλευκάνουμε τι συνέβη. Προχωράμε στην αναγνώριση των θυμάτων, η διαδικασία, όμως, αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο», είπε ο ίδιος.
Αναφορικά με τη σύλληψη σημείωσε: «Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού σε σχέση με το περιστατικό. Παραμένει υπό κράτηση».

cnn.gr

Διαβάστε επίσης