Διεθνή

Φρίκη στο Κολοράντο: Βρέθηκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφείο τελετών

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο Κολοράντο η εύρεση σχεδόν 200 πτωμάτων, τα οποία ήταν στοιβαγμένα σε κατάσταση αποσύνθεσης σε ένα γραφείο τελετών. Μάλιστα, μετά το μακάβριο εύρημα, βουλευτές πρότειναν νομοσχέδια για την αναθεώρηση των κανονισμών σχετικά με τα γραφεία τελετών της πολιτείας, μετά την αποτυχία τους να αποτρέψουν μια σειρά από φρικιαστικές υποθέσεις, όπως η πώληση ανθρώπινων μελών ή η απόδοση σταχτών που δεν ανήκαν στους θανόντες.

 

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το Associated Press, οι εν λόγω υποθέσεις έχουν σοκάρει εκατοντάδες οικογένειες. Πολλοί έμαθαν ότι τα λείψανα των αγαπημένων τους δεν βρίσκονταν στις στάχτες που σκόρπισαν στο τελετουργικό ή κρατούσαν για χρόνια, αλλά αντιθέτως χάθηκαν σε ένα κτήριο ή σε μια περίπτωση στο πίσω μέρος μιας νεκροφόρας.

«Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο»

Η εν λόγω κατάσταση ώθησε τους νομοθέτες της πολιτείας να παρουσιάσουν ένα νομοσχέδιο χθες Δευτέρα (4/3) που θα θέτει τις πρώτες προϋποθέσεις αδειοδότησης για να γίνει κάποιος διευθυντής γραφείου κηδειών, εναρμονίζοντάς τες με τους κανόνες σε άλλες πολιτείες. Το θέτει, επίσης, συγκεκριμένες απαιτήσεις για άλλες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των ταριχευτών και των αποτεφρωτών.

«Πάρα πολλές οικογένειες του Κολοράντο ήρθαν αντιμέτωπες με την αποτρόπαια και απαράδεκτη πραγματικότητα, που ήθελε τα λείψανα των αγαπημένων τους προσώπων να έχουν τύχει κακομεταχείρισης ή ακατάλληλης/ελλιπούς φροντίδας, να έχουν χαθεί ή ακόμα και πωληθεί», δήλωσε ο δημοκρατικός γερουσιαστής Ντίλαν Ρόμπερτς, ένας από τους υποστηρικτές του νομοσχεδίου, σε συνέντευξη Τύπου. «Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κολοράντο οι διευθυντές γραφείων τελετών δεν απαιτείται να έχουν απολυτήριο λυκείου. Εάν το νομοσχέδιο περάσει, για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα απαιτείται έλεγχος ιστορικού, πτυχίο στην επιστήμη των νεκροτομών, πέρασμα από εθνικές εξετάσεις και μαθητεία.

Πτώμα έμεινε σε νεκροφόρα για 18 μήνες και παρέδωσαν τις στάχτες άλλου

Τον Φεβρουάριο, λίγους μήνες μετά την εύρεση 190 πτωμάτων σε ένα μολυσμένο από κοριούς γραφείο τελετών δύο ώρες νότια του Ντένβερ, βρέθηκε άλλο ένα πτώμα σε μια ξεχωριστή υπόθεση: αυτό της Christina Rosales. Το πτώμα της Rosales έμεινε σε μια νεκροφόρα, σκεπασμένο με κουβέρτες, επί 18 μήνες. Ανακαλύφθηκε μόνο επειδή ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών στα προάστια του Ντένβερ υπέστη έξωση. Η Rosales είχε πεθάνει σε ηλικία 63 ετών από Αλτσχάιμερ και ο σύζυγός της, George Rosales, είχε επιλέξει το γραφείο τελετών επειδή ήταν φίλοι με τον υπεύθυνο.

Όταν ο George Rosales έμαθε ότι το σώμα της εκλιπούσας συζύγου του είχε αφεθεί στο φορείο μιας νεκροφόρας και ότι του είχαν δώσει τις στάχτες κάποιου άλλου, προσπάθησε να παραμείνει δυνατός για τα δύο νεαρά ενήλικα παιδιά τους. «Έκλαψα πολλές φορές γι’ αυτήν. Μετά από 18 μήνες νόμιζα ότι είχα τελειώσει με αυτό, αλλά άρχισαν όλα από την αρχή», είπε, αφού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου υπέρ του νομοσχεδίου. «Πιθανότατα δεν θα είχα μάθει για το πτώμα της γυναίκας μου αν δεν γινόταν η έξωση».

«Δεν είναι η κόρη σας»

Όταν το FBI ανακοίνωσε στη Shelia Canfield-Jones ότι τα λείψανα της κόρης της είχαν βρεθεί μεταξύ των σχεδόν 200 πτωμάτων σε μια εγκατάσταση στο Κολοράντο, κάθισε με τους υπαλλήλους κρατώντας την τεφροδόχο με δυσπιστία. Η μητέρα αρνήθηκε να αποχωριστεί τις στάχτες που θεωρούσε ότι ήταν της κόρης της επί τέσσερα χρόνια.

Η Canfield-Jones θυμάται έναν υπάλληλο να βγάζει τελικά τις στάχτες από την τεφροδόχο και να επαναλαμβάνει: «Δεν είναι η κόρη σας». «Έπρεπε να μας το λέει ξανά και ξανά», είπε σε συνέντευξή της με μάτια που έτρεχαν. «Ήταν φρικτό». Η Canfield-Jones υποφέρει πλέον από εφιάλτες με το αποσυντιθέμενο σώμα της κόρης της.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης