Διεθνή

Χειροπράκτης αποκάλυψε τη χειρότερη στάση ύπνου

Ενώ οι συμβουλές του influencer μπορεί να συμφωνούν με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές που παρέχουν οι ειδικοί στον ύπνο, η αλλαγή των βαθιά ριζωμένων συνηθειών ύπνου είναι μια βαθιά προσωπική πρόκληση που διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο.

Τον τελευταίο καιρό, ένα συγκεκριμένο βίντεο έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο, αφού δημοσιεύτηκε στο TikTok, περιγράφοντας λεπτομερώς ποια θεωρείται η χειρότερη δυνατή στάση ύπνου. Αν και είναι συνετό να προσεγγίζουμε τις συμβουλές που διαδίδονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μια υγιή δόση σκεπτικισμού, αυτό το viral βίντεο φαίνεται να συγκεντρώνει κάποια επιβεβαίωση από ειδικούς στον τομέα.

Το εν λόγω άτομο είναι ο James Leinhardt, ιδρυτής της Levitex, μιας εταιρείας που επικεντρώνεται στη στάση του ύπνου και την υγεία. Ο Leinhardt ισχυρίζεται ότι έχει εξειδικευμένες γνώσεις όσον αφορά θέματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Στο βίντεο του TikTok, συμβουλεύει έντονα να μην κοιμάται κανείς μπρούμυτα με το ένα πόδι ελαφρώς λυγισμένο και τεντωμένο προς τα έξω. Εξηγεί ότι αυτή η στάση είναι επιζήμια: «Στρέφει τον αυχένα σας, στριφογυρίζετε, σηκώνετε το κεφάλι σας ψηλά, παλεύοντας ενάντια σε όλες τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σας στήλης». Το βίντεο αυτό έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές, με την πλειονότητα των σχολιαστών να εκφράζουν δυσαρέσκεια, καθώς δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η αγαπημένη τους στάση στον ύπνο μπορεί να είναι επιζήμια. Ο Leinhardt τονίζει ότι η στάση αυτή δεν είναι πραγματικά άνετη, αλλά μάλλον πρόκειται για μια συνήθεια που τα άτομα έχουν συνηθίσει με την πάροδο του χρόνου. Για να δώσει έμφαση στην άποψή του, τελειώνει το βίντεο με έναν σκελετό, επιδεικνύοντας τη στάση σε ένα κρεβάτι και θέτοντας το ερώτημα: «Σας φαίνεται άνετο αυτό;».

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping? #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound – Levitex

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης