Διεθνή

Bonus 80 ευρώ για όσους αφήνουν το αυτοκίνητό τους παρκαρισμένο

Floulis Photographers | www.floulis.gr

Το νέο μέτρο έχει στόχο την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ κάνει δώρο 80 ευρώ στους οδηγούς που θα το ακολουθήσουν.

 

Οι κάτοικοι και οδηγοί της πόλης Λιλ θα μπορούν να αφήνουν σταθμευμένο στο γκαράζ το αυτοκίνητό τους με σκοπό να κερδίζουν χρήματα μέσω του συστήματος «EcoBonus». Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος της Λιλ θα πληρώνει 2 ευρώ για κάθε διαδρομή που δεν θα πραγματοποιηθεί σε ώρες αιχμής. Το νέο μέτρο θα έχει ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Την προηγούμενη Τρίτη, ο δήμος της Λιλ ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα κατά της κυκλοφοριακής συμφόρησης, που περιλαμβάνει και ένα χρηματικό μπόνους. Το τελευταίο αφορά του κατοίκους της πόλης που δεν θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να πιστώνονται με έως και 80 ευρώ το μήνα.

Στόχος είναι να αλλάξουν οι συνήθειες των «μοναχικών» οδηγών, προκειμένου να σκεφτούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το carpooling ή την αλλαγή της ώρας που πραγματοποιούν τις διαδρομές τους, ακόμα και να τηλεργαστούν. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, σκοπός του νέου μέτρου είναι ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, αλλά και η μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να μειωθεί η κίνηση στους δρόμους της Λιλ σε ποσοστό 6%, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον 5.000 οδηγοί/κάτοικοι της πόλης.Το πρόγραμμα EcoBonus θα αρχίσει να εφαρμόζεται τον Σεπτέμβριο και θα αφορά για αρχή δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά τις ώρες αιχμής (πρωί και απόγευμα). Κάθε διαδρομή που θα «ακυρώνουν» οι οδηγοί, θα ανταμείβονται με 2 ευρώ, με μέγιστο όριο κέρδους τα 80 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα θα καταβάλλονται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό των συμμετεχόντων.Τέλος, εάν αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι λειτουργικό και αποδίδει, ο δήμος της Λιλ θα μετρήσει τα οφέλη (συμμετέχοντες, κίνηση, ρύπανση κ.α.), και εάν αποδειχθεί πειστικό θα προσπαθήσει να το αναπτύξει και σε άλλους οδικούς άξονες της γαλλικής πόλης.

carandmotor.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης