Διεθνή

Brexit – Τζόνσον: H Βρετανία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο

«Η Βρετανία είναι έτοιμη για κάθε πιθανό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για το Brexit» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε.

«Θα τα καταφέρουμε. Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι η Βρετανία θα κάνει αυτό που χρειαζόμαστε να κάνει, αν πρέπει να έχουμε μια λύση, τύπου Αυστραλίας, τότε αυτό είναι που θα επιτύχουμε και θα ευημερήσουμε πάρα πολύ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «αν η Ε.Ε. είναι λογική, θα μπορούσε να δώσει στη Βρετανία τη λύση τύπου Καναδά που επιδιώκει».

Να σημειωθεί ότι βρετανική πηγή, προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ότι η Ε.Ε. επιβραδύνει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις για το Brexit και πρέπει να καταλάβει ότι τα αιτήματά της για κρατική βοήθεια και αλιεία δεν είναι συμβατά με την υπόσταση της Βρετανίας ως ανεξάρτητης χώρας.

«Υπήρξαμε σαφείς από την αρχή ότι επιδιώκουμε μια σχέση που σέβεται την κυριαρχία μας και η οποία έχει μια ελεύθερη εμπορική συμφωνία στον πυρήνα της, όμοια με αυτή που έχει η ΕΕ με τον Καναδά» ανέφερε.

«Προσπαθήσαμε, επίσης, ανελλιπώς να προωθήσουμε τις συζητήσεις αλλά εμποδιστήκαμε από μια ΕΕ που επιμένει ότι τα πάντα πρέπει να γίνονται με τον ρυθμό της πιο δύσκολης υπόθεσης» τόνισε.

«Η ΕΕ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτά που ζητεί έρχονται σε αντίθεση με αυτά υπέρ των οποίων ψήφισε ο βρετανικός λαός, δύο φορές, και όχι κάτι που μπορούμε να δεχτούμε» κατέληξε η πηγή.

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης