Διεθνή

CNN: Το Κίεβο πίσω από την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο – Δίκτυο Ουκρανών σαμποτέρ στη Ρωσία

Η Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο πρακτόρων και υποστηρικτών της εντός της Ρωσίας, που έχουν ως στόχο την πραγματοποίηση δολιοφθοράς κατά ρωσικών στόχων και στους οποίους παρέχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για επιθέσεις, σύμφωνα με το CNN.

 

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν πως οι εν λόγω φιλοουκρανοί πράκτορες εντός της Ρωσίας ήταν που πραγματοποίησαν και την επίθεση με drones με στόχο το Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου, εκτοξεύοντάς τα από το εσωτερικό της Ρωσίας και όχι από ουκρανικό έδαφος.

Παραμένει ασαφές, ωστόσο, εάν και άλλες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, εκτοξεύθηκαν από το εσωτερικό της Ρωσίας ή διεξήχθησαν από αυτό το δίκτυο φιλοουκρανών πρακτόρων.

Παρ’ όλα αυτά, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει πυρήνες σαμποτάζ εντός της Ρωσίας που αποτελούνται από ένα μείγμα φιλοουκρανικών υποστηρικτών και πρακτόρων καλά εκπαιδευμένων σε αυτού του είδους τις επιθέσεις. Θεωρούν ακόμη ότι η Ουκρανία τους έχει προμηθεύσει με ουκρανικής κατασκευής drones ενώ δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάποιο από τα χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει πραγματοποιηθεί με αυτά που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν είναι βέβαιοι εάν η Ουκρανία κατάφερε να μεταφέρει τα drones πίσω από τη γραμμή του εχθρού, αλλά δύο από τις πηγές εξήγησαν ότι έχει δημιουργήσει καλά εδραιωμένες διαδρομές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή τέτοιου εξοπλισμού στη Ρωσία.

Πηγή: CNN

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης