Διεθνή

Lufthansa: Προς αγορά μειοψηφικού μεριδίου στην ιταλική ITA Airways

Ηπρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι θα υπογράψει διάταγμα για την πώληση ενός μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ITA Airways, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την έναρξη της πλήρους ιδιωτικοποίησης του κρατικού αερομεταφορέα, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters την Τετάρτη.

 

Η γερμανική Lufthansa είναι στην pole position για να εισέλθει στο κεφάλαιο της εταιρείας, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να αγοράσει ένα μειοψηφικό μερίδιο μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Για την ώρα Lufthansa και ITA αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι εξέδωσε ένα πρώτο διάταγμα ιδιωτικοποίησης τον Φεβρουάριο, βάσει του οποίου το Υπουργείο Οικονομικών όφειλε να πουλήσει αμέσως το πλειοψηφικό μερίδιο του αερομεταφορέα, επομένως χρειάζεται ένα νέο σχέδιο για να αλλάξει η διαδικασία.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Ρώμη θα συνεχίσει σταδιακά τα σχέδια για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του αερομεταφορέα, κάτι που αποδεικνύεται πονοκέφαλος για το Υπουργείο Οικονομικών.

Μια αποκλειστική περίοδος συνομιλιών με τα αμερικανικά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Certares, Air France και Delta απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία, οδηγώντας στην εκ νέου έναρξη της διαδικασίας στα τέλη Νοεμβρίου.

Η Lufthansa είχε αρχικά συνεργαστεί με τον ναυτιλιακό όμιλο MSC για να υποβάλει προσφορά για την ITA, αλλά η MSC δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης