Διεθνή

Pangeos: Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου είναι μια πλωτή ήπειρος 60.000 ανθρώπων

Προτείνοντας μια γιγάντια πλωτή ήπειρο, διπλάσια σε διαστάσεις από το ρωμαϊκό Κολοσσαίο, το Studio Lazzarini επιστρέφει με μια νέα καινοτόμα ιδέα ενός μνημειώδους terayacht. Το πλοίο Pangeos είναι μια πλανόδια πλωτή πόλη, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, πάρκα, εμπορικά κέντρα, ελικοδρόμια, μαρίνες και όλες τις εγκαταστάσεις που χρειάζονται για να στεγάσουν έως και 60.000 επισκέπτες στη μέση της θάλασσας.

 

Το concept σκάφος πήρε το όνομά του από την Παγγαία, την υπερήπειρο που υπήρχε πριν από εκατομμύρια χρόνια κατά την ύστερη Παλαιοζωική και την πρώιμη Μεσοζωική εποχή. Το Pangeos εκτείνεται σε μήκος 550 μέτρων και διαθέτει μέγιστο πλάτος 610 μέτρα στο ευρύτερο σημείο του -τα φτερά. Εάν υλοποιηθεί, το πλοίο σε σχήμα χελώνας θα γίνει το μεγαλύτερο σκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Με βύθισμα 30 μέτρων, η γιγάντια γάστρα του Pangeos αποτελείται από εννέα διαφορετικά τόξα και υποδιαιρείται σε πολλά μπλοκ. Η δομή ξεκινά χαμηλά από την είσοδο του λιμανιού, ανεβαίνει στην κεντρική πλατεία, που περικυκλώνεται από βίλες, ιδιωτικές κατοικίες και κτίρια με βεράντες στον τελευταίο όροφο, καταλήγοντας στην ανώτερη ζώνη–κέλυφος, η οποία προσφέρεται για την προσγείωση διαφόρων ιπτάμενων οχημάτων.

Στον κάτω χώρο, η ομάδα σχεδιασμού έχει διαχωρίσει τη γάστρα σε 30.000 κυψέλες ή διαμερίσματα, ενισχύοντας το αβύθιστο σκάφος, η κοίτη του οποίου θα κατασκευαστεί κυρίως από χάλυβα. Το Pangeos ενσωματώνει επίσης μια φανταστική υποδομή μαρίνας με πλάτος 650 μέτρα και μήκος 600 μέτρα, παρέχοντας έτσι άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.

Η εσωτερική δομή της πόλης είναι απίστευτα εντυπωσιακή, με έναν τεράστιο κήπο στον τελευταίο όροφο, beach club και ένα εμπορικό κέντρο. Η Lazzarini ισχυρίζεται ότι η κολοσσιαία κατασκευή μπορεί να φιλοξενήσει 60.000 ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν πλουσιοπάροχα σε 30.000 θέρετρα, παράπλευρα διαμερίσματα και χιλιάδες σύγχρονες βίλες.

insider.gr

Ετικέτες

Διαβάστε επίσης