Διεθνή Ροή

UFO: Προ των πυλών η πιο τολμηρή έκθεση του Πενταγώνου

Όσοι επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO), διερωτώμενοι τι γνωρίζουν η αμερικανική κυβέρνηση και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για αυτά, περιμένουν με αγωνία την έκθεση που αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο Κογκρέσο από την ειδική ομάδα του Πενταγώνου για τα «ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα» (Unidentified Aerial Phenomena – UAP).

Η έκθεση θα περιλαμβάνει στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου για τα UAP, καθώς και πώς διαχειρίζονται τα δεδομένα που κατάφεραν να συλλέξουν. Ο όρος UAP χρησιμοποιείται από αξιωματούχος του στρατού και ερευνητές.

Όπως τονίζει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα ενημερώσει τους βουλευτές και τους γερουσιαστές τι έχει μάθει για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Παράλληλα, ενημέρωση θα λάβουν και οι πολίτες, αν και θα μπορούσε καθυστερήσει η δημοσίευση της πλήρους έκθεσης στο ευρύ κοινό.

«Τεκμηριωμένα στοιχεία που συλλέγει ο στρατός»

Ο καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Άβι Λεμπ εξήγησε -μιλώντας στη DW- τι κάνει αυτή τη στιγμή τόσο σημαντική. «Αυτή η νέα έκθεση διαφέρει από τις προηγούμενες συζητήσεις σχετικά με τα UFO ή τα UAP, καθώς περιλαμβάνει τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από στρατιωτικό προσωπικό, μέσω ανίχνευσης από πολλαπλά όργανα (ραντάρ, υπέρυθρες κάμερες, οπτικές κάμερες)» ανέφερε.

Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι πιθανό να υποδεικνύουν «πιθανή ύπαρξη αντικειμένων που συμπεριφέρονται με τρόπους οι οποίοι δεν μπορούν να εξηγηθούν από τις τεχνολογίες που διαθέτουμε» συμπλήρωσε.

 95% των περιπτώσεων έχουν μια «γήινη» εξήγηση

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gallup από το 2019 έδειξε ότι το ένα τρίτο των Αμερικανών ενηλίκων πιστεύουν ότι, τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις, η παρατήρηση άγνωστων αντικειμένων αφορούσε διαστημόπλοια εξωγήινων. Ο Χανς-Βέρνερ Πάινιγκερ απέκτησε ενδιαφέρον για τα UFO στα 15 του χρόνια και πραγματοποιεί έρευνες επί σχεδόν πέντε δεκαετίες. Ο επικεφαλής του Συλλόγου Έρευνας για τα φαινόμενο UFO (GEP) στη Γερμανία λέει, ωστόσο, ότι η συντριπτική πλειονότητα των παρατηρήσεων έχει φυσικές ή ανθρωπογενείς εξηγήσεις.

«Από το 1972, εξετάσαμε περίπου 4.500 παρατηρήσεις» που ανέφεραν μάρτυρες στο GEP, δήλωσε ο ίδιος στην DW. «Μόνο σε περίπου 5% εξ αυτών δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία κατανοητή εξήγηση» συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε, συχνά πρόκειται για μπαλόνια, έντομα κοντά στον φακό που παίρνουν περίεργο σχήμα, καιρικά φαινόμενα ή δορυφόρους. Όσο για το άλλο 5%; «Ίσως είναι φυσικά φαινόμενα που απλά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ακόμη» τόνισε.

Γιατί δημοσιεύεται τώρα η έκθεση;

Όπως τονίζει η DW, δεν είναι τυχαίο ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα UAP αυτόν τον μήνα. Η εκπόνηση λεπτομερούς έκθεσης από τη σχετική ομάδα εργασίας ήταν προαπαιτούμενο στο πακέτο δαπανών ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,8 δισεκατομμύριων ευρώ) που πέρασε από το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο του 2020. Εντός έξι μηνών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το Γραφείο του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών κλήθηκε να παρουσιάσει «λεπτομερή ανάλυση δεδομένων και πληροφοριών για άγνωστα εναέρια φαινόμενα».

Είχε προηγηθεί ένα έτος με σημαντικές εξελίξεις: Τον Απρίλιο του 2020, το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε επισήμως τρία βίντεο από πιλότους του Ναυτικού, τα οποία είχαν διαρρεύσει χρόνια νωρίτερα. Στα βίντεο κατεγράφησαν αντικείμενα που κινούνται στον ουρανό με αρκετά παράξενο τρόπο, προσελκύοντας την προσοχή των πιλότων.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των βίντεο χρόνια αφότου οι λάτρεις των UFO είχαν ήδη αναλύσει κάθε δευτερόλεπτο των πλάνων «προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τυχόν παρανοήσεις σχετικά με το εάν το υλικό που κυκλοφόρησε ήταν πραγματικό, ή εάν υπάρχει περισσότερο υλικό» σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Πενταγώνου. Τα εναέρια φαινόμενα που παρατηρούνται στα βίντεο παραμένουν χαρακτηρισμένα ως «άγνωστης ταυτότητας».

Δεν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των αναφερόμενων UFO

Λιγότερο από τέσσερις μήνες αργότερα, δημιουργήθηκε η ειδική ομάδα για τα μη ταυτοποιημένα εναέρια φαινόμενα – και τώρα οι ερευνητές της θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο Κογκρέσο. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ Άβι Λεμπ δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση παλαιότερων βίντεο δεν είναι αρκετή και ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αναζητήσουν για αποδεικτικά στοιχεία στο παρόν.

«Αντί να αποχαρακτηρίζουμε έγγραφα που αντικατοπτρίζουν… παλιές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από μάρτυρες χωρίς επιστημονικές γνώσεις, θα ήταν πολύ καλύτερο να αναπτύξουμε υπερσύγχρονες συσκευές εγγραφής στα σημεία όπου κατεγράφησαν οι αναφορές» σημείωσε ο ίδιος.

Ο Πάινιγκερ ανέφερε από την πλευρά του ότι, έπειτα από τις πολλές περιπτώσεις που εξέτασε, είναι εξαιρετικά σκεπτικός πως οποιαδήποτε παρατήρηση αφορά εξωγήινη ζωή. «Εάν υπήρχε πραγματικά εξωγήινη νοημοσύνη που ήρθε να μας επισκεφθεί, θα έπρεπε να υπήρχαν κάποια κοινά στοιχεία» επεσήμανε – για παράδειγμα το σχήμα του φερόμενου διαστημικού σκάφους ή τα μοτίβα πτήσης.

«Αλλά δεν βρήκαμε κάτι τέτοιο στις περιπτώσεις που εξετάσαμε» συμπλήρωσε. «Δεν θέλω να το αποκλείσω εντελώς, αλλά υποθέτω ότι δεν μας επισκέπτονται σήμερα εξωγήινοι» κατέληξε.

Πηγή: Deutsche Welle

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης