Site icon TrikalaVoice

Άρση lockdown: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, λούνα παρκ, παιδότοποι, υπηρεσίες μασάζ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επανεκκίνηση επιπλέον δραστηριοτήτων λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας -μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων- έκανε γνωστό πως ανοίγουν και πάλι κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ, θεραπευτικά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ.

 

Ειδικότερα, από το Σάββατο 19 Ιουνίου προβλέπεται:

 

1η Ιουλίου οι χειμερινοί κινηματογράφοι

Επίσης, σε θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού, τα μέλη της Επιτροπής  τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ:

Της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1 Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA.

Της δυνατότητας κατά τη διάρκεια των προβών/γυρισμάτων, παραστάσεων και συναυλιών, οι μουσικοί των εγχόρδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ορχηστρών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, να μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1 μέτρο, φορώντας τη μάσκα τους και χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του αναλόγιο.

Exit mobile version