Ελλάδα

Αλαλούμ με νεκρό που τον έστειλαν κατά λάθος στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία!

Να περιμένεις άνθρωπό σου στην εκκλησία για την κηδεία και να μαθαίνεις ότι κατά λάθος βρίσκεται για νεκροψία- νεκροτομή στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια τραγική κατάσταση που βίωσε μια Λαρισαία η οποία έχασε τον 74χρονο πατέρα της πριν από μερικές ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα όταν ο 74χρονος -που ήταν 26 χρόνια μόνιμα σε ένα κρεβάτι, παραπληγικός- παρουσίασε επιπλοκές στην υγεία του και αρχικά κλήθηκε γιατρός για να τον εξετάσει, ο οποίος συνέστησε την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η μεταφορά του έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ο άντρας κατά την διακομιδή κατέληξε. Έτσι όταν έφτασε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του και μπήκε στο ψυγείο προκειμένου να κηδευτεί την επόμενη ημέρα.

ADVERTISING

Η κηδεία -σύμφωνα με την επιστολή που έφτασε στα χέρια μας από συγγενή του 74χρονου- είχε οριστεί για την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι. Όμως όταν το γραφείο κηδειών πήγε στο νεκροτομείο του ΠΓΝΛ δεν βρήκε εκεί τον νεκρό. Δείτε τον διάλογο που ακολούθησε σύμφωνα με το συγγενή του Λαρισαίου που μας έστειλε την επιστολή:

Ο παρακάτω διάλογος μεταξύ του ιδιοκτήτη του γραφείου Ζ και του υπαλλήλου, περίπου,  ώρα 12:10:

Ζ–«Καλησπέρα. Ήρθα να πάρω τον κύριο Β_ _ _ _(ετών 74)»

Υπ.–«Καλησπέρα. Δεν έχω τέτοιο όνομα.»

Ζ–«Δεν μπορεί. Κοίτα πάλι.»

Υπ.–«Δύο άτομα είχαμε σήμερα. Εδώ είναι ο Β_ _ _ _ _ _ _ ( ετών 60 κάτι).  Μισό να δω στο πρόγραμμα…. Δεν είναι εδώ. Τον πήρανε!!» (η υπογραφή του «γραφείου Β» δίπλα στο επίθετο μας)

Ζ– «Μα πως? Ποιος? Τα χαρτιά και το πιστοποιητικό θανάτου τα έχω στα χέρια μου!»

Υπ.–« Ένας συνάδελφος σας, 10:30 το πρωί για Θεσσαλονίκη, για να γίνει νεκροψία- νεκροτομή»

Ένα άλλο γραφείο κηδειών πήρε τον 74χρονο για νεκροψία στη Θεσσαλονίκη καθώς το επίθετό του ήταν… κοντινό με το επίθετο του νεκρού που έπρεπε πραγματικά να πάει για νεκροψία και έτσι έγινε το μπέρδεμα. Να διευκρινίσουμε ότι στο περιστατικό δεν υπάρχει εμπλοκή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας καθώς βρίσκεται σε διαδικασία μετεγκατάστασης και είναι κλειστή αυτό το διάστημα. Γι’ αυτό και οι νεκροψίες καλύπτονται από την Θεσσαλονίκη.

Οι συγγενείς μάταια περίμεναν να πάνε το νεκρό στην εκκλησία. Συγγενής άμεσα από την εκκλησία βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ενημερώθηκε για τα λάθος που είχε γίνει. Εκεί του ζητήθηκε «συγνώμη που μπέρδεψαν τα δύο επίθετα». Μάλιστα οι συγγενείς πληροφορήθηκαν ότι στο άνθρωπό τους έγινε η νεκροψία κανονικά  και το άλλο γραφείο κηδειών που τον μετέφερε χωρίς λόγο, ρωτούσε ποιος θα πλήρωνε τα έξοδα της περιττής μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη!

Η κηδεία προφανώς έγινε με καθυστέρηση. Οι συγγενείς είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά για να βρουν το δίκιο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΠΓΝΛ έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ για το περιστατικό.

larissanet.gr

Διαβάστε επίσης