Ελλάδα

Αχτσιόγλου: «Δομικό χάσμα ύφους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία

Το μήνυμα ότι η συμβίωση δεν είναι δυνατή έστειλε η Εφη Αχτσιόγλου με την ομιλία της κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης των «6+6», χωρίς, παρ’ όλα αυτά, να προαναγγέλλει κάποια άμεση κίνηση εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία, για την οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είχε κινηθεί διαφορετικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι δόθηκε χρόνος μετά την εκλογή Κασσελάκη, αλλά ότι οι επιλογές που ακολουθήθηκαν από τη νέα ηγετική ομάδα ήταν διχαστικές.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος με τον Νάσο Ηλιόπουλο κινήθηκε στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος τόνισε ότι το βήμα προς τον ενδεχόμενο σχηματισμό κάποιου νέου φορέα πρέπει να είναι στέρεο και να έχει στραμμένο το βλέμμα στην προοπτική η Αριστερά να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια προσωπική βεντέτα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά ότι το ζήτημα είναι πολιτικό.

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα, κατά την εισήγησή του, ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός προς τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προς τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, και υπερασπίστηκε την προοπτική αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το οποίο έμεινε ανοιχτό, ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα έως την οριστική ρήξη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το ερώτημα αν η καθυστέρηση στην οριστικοποίηση της ρήξης κάνει καλό ή κακό, με τον ίδιο να απαντά ότι «κάνει κακό».

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των «6+6» φαίνεται πως η πλειοψηφία της βάσης τάσσεται υπέρ της άμεσης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένα μέλη έχουν ήδη υπογράψει κείμενα αποχώρησης και αναμένουν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων όπου ανήκουν ώστε να φύγουν και τυπικά από το κόμμα.

Αποχώρησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Επειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί στηρίζοντας την παρακάτω πολιτική απόφαση.

Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη συντεταγμένη αποχώρηση οργάνωσης νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα.

Στο κείμενο αποσαφηνίζεται από τα μέλη ότι «δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με την παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς». Και καταλήγουν: «Η Αριστερά σε αυτές τις κοινωνικές διεργασίες γεννήθηκε, σε αυτές θα ξανασυναντηθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μέσα στις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να υπάρξουν ανάλογα κείμενα και από άλλες οργανώσεις ανά την επικράτεια, ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης αναμένεται να συγκληθεί σύντομα.

Σημειώνεται ότι στην πορεία του Πολυτεχνείου η πλειονότητα των στελεχών της νεολαίας του κόμματος συμμετείχαν στα μπλοκ της φοιτητικής παράταξης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ («Δίκτυο») και όχι στα κεντρικά μπλοκ του κόμματος, σε μια κίνηση διαφοροποίησης από τη νέα ηγεσία.

Στην Αθήνα, στο μπλοκ της φοιτητικής παράταξης του «Δικτύου» -χώρια, δηλαδή, από το πανό του ΣΥΡΙΖΑ- βρέθηκαν η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, στελέχη των «6+6» που συνεδριάζουν σήμερα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης