Ελλάδα

Γεμάτη η παιδιατρική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Γεμάτη είναι η παιδιατρική κλινική του ΠΓΝΛ, ωστόσο ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της κλινικής Ιωάννα Γριβέα. Τριάντα παιδιά, στην πλειονότητα με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και βρεφικής ηλικίας, νοσηλεύονται με γρίπη, συγκυτιακό ιό και άλλες ιώσεις.

 

“Φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς οι άλλες ιώσεις, εκτός κορονοϊού, από τέλη Οκτωβρίου. Οφείλεται στα μεγάλα χρονικά διαστήματα που τα παιδιά, τα τελευταία χρόνια, λόγω πανδημίας, δεν εκτέθηκαν σε γρίπη και άλλους ιούς και το ανοσοποιητικό τους σε αυτούς τους ιούς εμφανίζει έλλειμμα. Δεν γνωρίζουμε την επιδημιολογική συμπεριφορά των ιών αυτών φέτος, για παράδειγμα αν βρίσκονται ή όχι στην κορύφωσή τους. Γεγονός είναι, ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια μικρή ύφεση“, είπε η καθήγητρια παιδιατρικής Ιωάννα Γριβέα.

Όπως, επίσης τόνισε, “οι γονείς θα πρέπει να έχουν τον νου τους όταν τα παιδιά εμφανίζουν υψηλό πυρετό για περισσότερες από 3 μέρες, όταν λαμβάνουν αντιπυρετικά και εντούτοις δεν έχουν όρεξη για φαγητό και έχουν κακή διάθεση. Τότε πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο για περαιτέρω οδηγίες“.

Η κα Γριβέα εκτίμησε ότι εντός του 2023 θα λειτουργήσει η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ με 6 κλίνες και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Σε λίγους μήνες, όπως ανέφερε, αρχίζει η κατασκευή της ΜΕΘ, ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα έχουν ήδη παραγγελθεί, νοσηλεύτριες και μια γιατρός έχουν εκπαιδευτεί, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα γραφειοκρατικά και για την πρόσληψη δυο επιμελητών.

Πηγή: ertnews.gr

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης